П’ятниця, 15 березня 2019 року № 21 (19668)
http://silskivisti.kiev.ua/19668/print.php?n=41710

  • Бувальщина

Качиний стриптиз

Віталій БЕВЗА.

м. Новоград-Волинський

Житомирської області.

Трапилось це в одному із сіл степової зони України.

Жителі села вирощують виноград, виготовляють з нього домашнє вино, тримають різну живність, у тому числі й качок.

Іван і Марія теж утримували в своєму господарстві близько 20 качок.

Того дня, як зазвичай, качок зранку випустили на прогулянку, але до обіду вони не повернулись. Занепокоєні Іван і Марія кинулися їх шукати. І ось нарешті знайшли на несанкціонованому сміттєзвалищі. Вони лежали там, не подаючи ознак життя.

Що ж робити? Адже для сім’ї це великі збитки. Іван із Марією порадились і, щоб мати хоч якийсь зиск, вирішили їх обскубти і використати в господарстві хоча би пух і пір’я.

Вирішили — зробили. Іван привіз мотоциклом у колясці качок додому, обпатрали їх наголо, ну а м’ясо побоялися споживати, адже хто його знає, з якої причини померли качки. Іван покидав голі тушки качок до коляски мотоцикла і відвіз їх на те ж сміттєзвалище. До вечора з цією роботою впорались. Пожурилися трохи і лягли відпочивати.

Яке ж було їхнє здивування, коли вранці наступного дня голі качки під гучний регіт сусідів строєм на чолі з качуром крокують додому, голосно при цьому кричачи від болю, холоду, голоду і спраги. Навіть домашній пес, побачивши такий стриптиз і не впізнавши своїх сусідів по двору, заходився голосно гавкати.

Виявляється, в той день, коли качок випустили на прогулянку, вони на сміттєзвалищі наїлись вижимок — відходів домашнього виноробства, які містили в собі залишки алкоголю. Їх викинули на сміттєзвалище сусіди.

Качки сп’яніли і заснули мертвим сном, не прокинувшись навіть тоді, коли їх звільняли від пуху і пера.

І тільки над ранок, протверезівши, всі до однієї качки в голому вигляді прийшли додому, голосно крякаючи, мабуть, бажаючи чим-небудь похмелитись.

Іванові та Марії не залишалось нічого іншого, як пустити їх хоча б у сіни, аби дурна птиця не поморозилась без своїх природних «кожушків».