П’ятниця, 15 березня 2019 року № 21 (19668)
http://silskivisti.kiev.ua/19668/print.php?n=41721

  • Рядки з листів

Не обіцяйте, а робіть

ВСІ ці роз’єднуючі процеси в Україні, які нині спостерігаємо напередодні виборів, відбуваються не просто так. Комусь досить впливовому на світову політику не подобається обраний українцями курс, який стане прикладом для інших народів, от і намагаються знищити в зародку те, що несе загрозу їхньому пануванню. Запобігти цьому злу зможе лише сам український народ, взявши владу до своїх рук, відповідно до чинної Конституції, без будь-яких партійних чи інших посередників, коли хочемо вижити, бо ми того варті, коли обрали найпрогресивніший шлях свого еволюційного розвитку.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Майже всі кандидати обіцяють припинити війну з РФ. І головне, що впевнено заявляють, як це потрібно зробити. Тобто оберіть мене президентом, і я подарую вам мир. А чому ж ви, пані та панове — обіцяльники, досі цього не зробили? Та тому що вам на долю країни та її народу начхати, для вас важливий тільки його голос на виборах, що відкриває вам шлях до збагачення. Не обіцяйте, а йдіть і робіть уже зараз. Час до виборів іще є. Ось за того, хто це зробить, й проголосуємо.

Ще запитання до обіцяльників, які пропонують списати всю заборгованість громадян за компослуги. Дуже хороша ідея. Тільки ж не пояснюють, за рахунок кого це робитимуть. Містянам спишуть, а селянам навішають чи навпаки? Вважаю, ще до виборів слід ухвалити закон про виконання передвиборних обіцянок. Тоді не буде по 40 і більше претендентів.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Національна стратегія відродження держави Україна здійсниться за умови дій обраного президента за запропонованим проектом нової Народної Конституції (надруковано в «СВ» за 21.09.2018 р.), яка повинна стати програмою діяльності нового чільника держави та народу. Іншого шляху немає. Якщо залишиться кучмівська система, яку оберігає «Опо» та інші блоки, нація розпорошиться по світу.

Всі, хто не втратив честі й гідності, не зрадив Господа, Батьківщину і Конституцію, повинні зрозуміти, що ще однієї революції в країні не можна допустити. Голосуватиму за того кандидата в президенти, який має чіткий план дій розвитку держави, подолання кризи, знищення корупції, відродження і забезпечення кращого життя українського народу, основу для припинення війни на Донбасі.

Іван ОРИДОРОГА.

смт Красноріченське

Кремінського району

Луганської області.

 

Почалася передвиборна президентська гонка. Багато красивих слів і обіцянок, а ще більше неправди та лукавства вже розсипано поміж людей. Не поспішаймо, дорогі українці, з остаточним вибором, задумаймось, проаналізуймо, візьмімо в порадники свою совість і відповідальність перед нинішнім і майбутнім. Не міряймо все своїми особистими потребами, думаймо про нашу Матір Україну. Буде Україна — і наші двері відчинять радість, достаток, сила і впевненість.

Ждемо того,

для кого честь і правда

Вартіше будуть

за багатства всі,

Хто справедливості

здійме високий прапор,

Щоб жить Вкраїні

в радості й красі.

Хто наше рідне,

повнозвуке слово

Не дасть зганьбити

зборищу базік.

І отчий рід утвердить,

як основу

Для слави й гордості —

і прісно, і вовік!

 Вадим КРИЩЕНКО. м. Київ.

 

Шановний майбутній президенте! Просимо подбати, щоб усім селянам виписали в місцевій раді приватизаційні листи. Після того, як кожній ділянці присвоять кадастровий номер, має бути оголошено про прийняття спадщини. Якщо до вересня 2020-го спадкоємці не знайдуться або ті, що вступлять у відносини власності, не оброблятимуть ділянку, передати її автоматично у власність громади. Земля любить працелюбних.

Вікторія МИРОНОВА.

смт Чечельник

Вінницької області.