Для гурманів ДЕДАЛІ популярнішою стає листяна рослина, яку називають руколою. Інші назви зеленної культури — ерука, індау. Ця рослина є близькою родичкою кульбаби і належить до родини хрестоцвітих. Цінують руколу за своєрідний пряний аромат та пікантний горіхово-перцевий смак. Зелене соковите листя додають у салати. Рукола чудово поєднується з м’ясом, рибою, морепродуктами. Щоб мати свіжу зелень упродовж літа, руколу сіють через кожні два тижні. Сходи зазвичай з’являються через п’ять днів. Сіяти руколу можна впродовж усього літа. Після появи сходів існує загроза пошкодження їх хрестоцвітими блішками. Тому доцільно посіви накрити спанбондом, або ж доведеться обробляти будь-яким доступим інсектицидом. При цьому слід дотримуватися термінів вичікування після обробки. Рослина не вибаглива до ґрунту. Важливіша для нарощування зелені волога. Тому посіви руколи слід регулярно поливати, особливо коли немає дощу. За відсутності вологи листя стає надто гірким і майже непридатним для споживання. До того ж воно передчасно грубіє. |