Субота, 11 травня 2019 року № 37 (19684)
http://silskivisti.kiev.ua/19684/print.php?n=42211

  • Неоголошена війна

У підвішеному стані

Михайло ВЕДМІДЬ.

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ в зоні проведення ООС бойовики «відзначили» черговими обстрілами позицій Об’єднаних сил — 14 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець ЗСУ дістав поранення. На кожний обстріл, зазначають у прес-центрі штабу, противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 9 травня одного окупанта було поранено.

А напередодні Міжнародний комітет Червоного Хреста направив чергову партію гуманітарної допомоги на не підконтрольну українському уряду територію Донбасу. Як повідомили у Держприкордонслужбі, через КПВВ «Новотроїцьке» прослідувало шість автомобілів із вантажем будівельних матеріалів, побутової хімії та корму для домашніх тварин загальною вагою 115 тонн. Нагадаємо: попередня партія гумдопомоги від МКЧХ через лінію розмежування надійшла в ОРДЛО 24 квітня. Тоді 13 вантажівок доправили туди товари медичного призначення, насоси з комплектуючими, харчові продукти, оргтехніку та корм для тварин.

Тим часом, повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, заміна «куратора ЛДНР» (М. Бабич замість В. Суркова) викликала ажіотаж в окупаційних адміністраціях і «силових структурах». Серед чиновництва середньої ланки ширяться чутки про зміни найближчим часом у керівництві обох «народних республік», а також про наступне «приєднання Донбасу до Росії» за прикладом Криму. Водночас у «МДБ ДНР» і «МДБ ЛНР» розходиться інформація про майбутні значні й серйозні «кадрові чистки».