Вівторок, 10 вересня 2019 року № 71 (19718)
http://silskivisti.kiev.ua/19718/print.php?n=43354

Дослівно

Микола Томенко, політик, громадський діяч.

Серед багатьох суперечливих пропозицій «Слуг народу» щодо конституційних змін є такі, що є апріорі неприйнятними і абсурдними. Так, пропонується розширити повноваження ВР і дозволити їй «створювати та фінансувати із бюджету консультативні, дорадчі та допоміжні органи». Тобто вже існуючих комітетів, комісій, секретаріату ВР і помічників депутатів на загальну суму із бюджету майже два мільярди грн виявляється мало.

Іншим законопроектом пропонується «дозволити ВР призначити не лише Уповноваженого з прав людини, а й своїх уповноважених за додержанням Конституції і законів в окремих сферах». А навіщо тоді МИ вже фінансуємо Конституційний суд і відповідні комітети ВР?

Створюється враження, що нині реалізується сценарій нової влади — закріпити в Конституції якомога більше повноважень і нових посад для своїх бізнес-партнерів, однокурсників чи сватів.

Одним словом, працевлаштуємо їх разом…

А спочатку варто дотримуватись Конституції і ухвалити ті закони, які Основний закон вимагає: про всеукраїнський і місцевий референдуми; про спеціальні слідчі комісії; про консультативні та дорадчі органи при Президентові України… А вже потім змінювати Конституцію.