Вівторок, 10 вересня 2019 року № 71 (19718)
http://silskivisti.kiev.ua/19718/print.php?n=43369

  • Проблема

Про віруси і мову

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

У Болградському районі склалася критична ситуація з питною водою. Фахівці Одеського обласного центру МОЗ виявили в головному питному джерелі півдня Одеської області, озері Ялпуг, збудники інфекційних хвороб вірусної етіології.

ОСОБЛИВЕ занепокоєння викликає ситуація із забезпеченням водою села Оксамитне, де немає джерел питної води. Обладнаний у цьому населеному пункті водопровід подає в житлові будинки воду з озера Ялпуг без очищення і знезараження і не має належної проектної документації.

Ситуацію в районі ускладнює зношеність розподільних мереж міського та сільських водопроводів, а це понад 50% комунікацій. Окрім того, незадовільною визнано якість питної води в багатьох бюветах і свердловинах.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зобов’язала міськводоканал, балансоутримувачів бюветів і свердловин провести дезінфекцію обладнання і мереж.

Тим часом депутати районної ради прийняли рішення про... відмову від української мови під час сесій, оскільки це для них дуже важлива і нагальна проблема.