Вівторок, 10 вересня 2019 року № 71 (19718)
http://silskivisti.kiev.ua/19718/print.php?n=43370

  • Олімпійська вітальня

Як Ольга Олега наздогнала

Микола МОТОРНИЙ.

Фото автора.

В Олімпійському домі вшанували найкращих спортсменів одразу двох місяців — червня та липня. Для Ольги Харлан, як і для Олега Верняєва, нагороди Національного олімпійського комітету стали вже 11-ми в особистій колекції. Відзнаки героям спортивних місяців вручив президент НОК України Сергій Бубка.

ОЛЕГ Верняєв став найкращим у червні завдяки блискучому виступу на ІІ Європейських іграх у Мінську: попри те що титулований гімнаст усе ще відновлюється після травми, йому вдалося записати до свого активу аж три нагороди — «золото» із вправ на брусах і дві срібні медалі з багатоборства та вправ на коні. Після успіху в Білорусі на Олега чекає ще один важливий міжнародний старт — у жовтні відбудеться ліцензійний на Олімпімпіаду-2020 чемпіонат світу в Штутгарті (Німеччина).

У липні високе визнання Національного олімпійського комітету отримала шаблістка Ольга Харлан, яка в угорському Будапешті вкотре підтвердила своє звання найсильнішої фехтувальниці планети. Для нашої видатної співвітчизниці титул чемпіонки світу став уже шостим.

Лауреати спортивних червня та липня Олег Верняєв і Ольга Харлан зрівнялися за кількістю статуеток і стали рекордсменами НОК — обоє мають 11 нагород.

— Сьогоднішнє вшанування найкращих спортсменів і тренерів особливе, адже ми нагороджуємо одразу двох наших рекордсменів цього високого визнання. Як на мене, 11 нагород — не межа, тож уперед до нових рекордів і звершень, уперед до олімпійського Токіо-2020, — побажав спортсменам Сергій Бубка.

За словами Ольги Харлан, це був важкий сезон для всієї команди. Особисто для неї надскладним видався фінальний поєдинок із росіянкою Софією. Все визначилося на останніх секундах, вирішальним став останній випад.

— У «своєму» місяці я зрадів, коли вдалося трішки обігнати Ольгу, але недовго бив у литаври, — пожартував новоспечений спортсмен червня-2019. — Усім дякую, будемо старатися й готуватися до Токіо.

Свої відзнаки найкращих тренерів місяця за підготовку чемпіонів від НОК отримали і їхні наставники — Геннадій Сартинський (тренер Олега Верняєва) та Юрій Марченко (тренер Ольги Харлан). Слова подяки були адресовані Федерації фехтування на чолі з олімпійським чемпіоном Вадимом Гутцайтом, Українській федерації гімнастики, Збройним силам України та ФСТ «Динамо» — за вагомий внесок у підготовку спортсменів.