П’ятниця, 8 листопада 2019 року № 87 (19734)
http://silskivisti.kiev.ua/19734/print.php?n=43928

  • Рядки з листів

Злочин проти нації

ІЗ 14 років працював різноробочим у колгоспі. Затим садівником-городником, агрономом, завідувачем свинокомплексу, заступником керівника райсільгосптехніки. З початком незалежності зареєстрував власне фермерське господарство, де відразу застосував сівозміну — сидерати. За 20 років на свої 50 гектарів жодного разу не вніс хімікатів, бо є прихильником органічних добрив і екологічно чистої продукції. Вирощував картоплю, озиму пшеницю, гречку, малину, кавуни, дині, виноград. Придбав нові трактори, сівалки, культиватори, плоскорізи, плуг, вантажівку. Побудував капітальне овочесховище, свиноферму, їдальню, де безкоштовно харчувались робітники. Розводив також індиків, гусей, мав 30 вуликів. Усе це пишу, щоб показати, на що здатна родюча українська земля, яку нинішня влада хоче продати чужинцям. Наші чорноземи в жодному разі не повинні виставлятись на торги чи здаватись навіки в оренду. Це злочин проти нації! Закликаю В. Зеленського і його команду одуматися від такого рішення. Як голова комітету «Громадський контроль» підтримую проведення всенародного віча, на якому, переконаний, народ більшістю проголосує проти впровадження ринку землі.

Іван ОРИДОРОГА.

смт Красноріченське

Кремінського району

Луганської області.

 

Доходить до абсурду ситуація в Катеринопільському дитячому навчальному закладі (ясла-садок) «Казка». Тут досі не почався опалювальний сезон. Тож не дивно, що наповнюваність у групах мінімальна (п’ятеро малюків із 20). Діткам молодшого шкільного віку запропонували вчитись у другу зміну, а дошкільнятам відсидітися в опалювальний сезон удома або перейти в садок «Сонечко». Батьки стурбовані, що їхні чада змушені проходити через такі адміністративно-бездіяльні випробування. Місцева влада на скарги не реагує. Тож надіслали листи з підписами до Офісу Президента, Міністерства розвитку громад та територій України. Планують провести акцію в кабінеті селищного голови, який не зумів належно підготувати навчальний заклад до зими. Наполягатимуть, щоб якнай­швидше в «Казці» було підключене опалення і з чудовим настроєм, радістю дітки продовжували відвідувати садок і школу. Освіта — конституційне право кожного громадянина України, якого маленьких катеринопільців незаконно позбавляють.

Ольга ПАВЛИК.

смт Катеринопіль

Черкаської області.

 

Століттями українці будували державу Україна. Починали, а затим недобудоване втрачали. А втрачали тому, що на таку складну і відповідальну роботу (державотворення) спільноту необхідно організовувати розумним лідерам нації, а не малоосвіченим без досвіду роботи хитрунам.

Корупція — головний внутрішній ворог українського народу. Основне джерело для її надходження — це бізнесмени на державних владних посадах. Одним із прийомів боротьби з корупцією є недопущення бізнесменів до посад у державну владу (від сільської і вище) під час виборів і призначень, використовуючи відкриті й прозорі конкурси, врахувавши відповідність кандидатів на посади вимогам: патріотизм, професіоналізм, порядність. Це, на мою думку, фундамент для будівництва майбутньої новітньої історії України на користь кожному її громадянину.

Григорій ТИШКУНЬ.

м. Київ.

 

Сидимо третій тиждень без пошти. У сусіднє село завозять, а нам ні. Щоб надіслати листа сестрі, мусила їхати аж в Оржицю. Тепер переживаю, чи дійде вчасно привітання, бо в сусідки, розказувала, два місяці блукало. Наша родина «Сільські вісті» передплачує вже багато-багато років, робимо підшивки. Часто перечитую старі газети і завжди знаходжу там цікаву й потрібну інформацію. Натомість доставляння «Укрпошти» обурює. Мій дідусь після Другої світової працював листоношею і навіть у ті роки післявоєнної руїни листи, газети доставляли вчасно.

 

Лідія КУЗЬМЕНКО.

с. Чайківщина

Оржицького району

Полтавської області.