|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей
Про небезпеку підгнилих фруктів Марія ВАНДА, сімейний лікар. Чимало домогосподарок використовують фрукти, які починають псуватися, для пирогів чи компотів. Учені дійшли висновку, що це небезпечно — підгнилі фрукти можуть становити загрозу для здоров’я. НА ДУМКУ експертів, навіть якщо почала гнити тільки третя частина плоду, шкідливою буде й решта. Найнебезпечнішими з таких фруктів є яблука. Під час гниття у них з’являються мікотоксини, які поширюються на здорову частину фрукта, хоча цього не помітно. Коли ці мікотоксини потрапляють в організм, вони можуть спричинити хронічну інтоксикацію, тобто отруювати людину щодня. Це не може не позначитися на здоров’ї загалом. Науковці вважають, що вживання підгнилих фруктів може провокувати навіть розвиток ракових клітин. Мікотоксини з підгнилих фруктів не зникають навіть після термічної обробки, тобто пиріг чи компот із них також труїтиме тих, хто їх уживатиме. Щоб такого не сталося, підгнилі фрукти, особливо яблука, викидайте відразу й без жалю. Версія для друку До списку статтей |