Вівторок, 11 лютого 2020 року № 10 (19758)
http://silskivisti.kiev.ua/19758/print.php?n=44681

  • Кримінал

«Суха вода» Затоки

Олександр

ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

6 МІЛЬЙОНІВ гривень бюджетних коштів, що надавалися на реконструкцію очисних споруд, вирішили «роздерибанити» посадові особи курортного селища Затока Білгород-Дністровського району, змовившись із представниками місцевих комерційних структур.

Як повідомляє прес-служба Управління СБ України в Одеській області, встановлено, що навесні 2019 року кілька фірм уклали угоду на проведення капітального ремонту та реконструкції очисних споруд. Загальна сума контрактів — 18 мільйонів гривень. Однак третину з цих грошей зловмисники привласнили шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт (зокрема, про обсяги робіт і вартості використаних будівельних матеріалів). «Зараз корупційний механізм блокований. Крім того, вдалося запобігти привласненню учасниками схеми ще 10 мільйонів гривень з державного бюджету», — повідомили в управлінні.

За місцем проживання фігурантів справи, а також у службових приміщеннях селищної ради правоохоронці провели вісім обшуків, у ході яких вилучили звітність, фінансово-бухгалтерські документи та інші матеріали, які доводять незаконність оборудок. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5-ю ст. 191-ї (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 1-ю ст. 366-ї (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

І ось тут варто нагадати, що керівники органу місцевого самоврядування Затоки до цього вже були фігурантами кількох кримінальних проваджень. Попри слідство за тими справами продовжували красти з певністю, що все одно вийдуть сухими з води.

Як буде цього разу?