|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Морква, петрушка, капуста ОСЬ простий і водночас ефективний спосіб підготовки насіння моркви до сівби. Висипають його у полотняний мішечок і закопують у вологу холодну землю за 10-12 днів до внесення на грядку. Після такої обробки насіння моркви дає дружні сходи. Насіння петрушки проростає дуже довго. Для прискорення проростання його потрібно замочити в подвійному шарі марлі й залишити прокльовуватися при кімнатній температурі. На шостий день, коли в 5-6% намоченого насіння з’явиться паростки, все це його поміщають у холодильник, де витримують за температури мінус 1 ... плюс 2°С протягом 10-12 днів, а потім висівають. Після такої підготовки насіння сходи петрушки з’являються на п’ятий-сьомий день після сівби. Розсада білокачанної капусти у відкритому ґрунті краще приживеться, швидше сформує головки, які не будуть розтріскуватися, якщо потримати її насіння протягом 16 годин в розчині аскорбінової кислоти (0,1 г препарату на 1 л води). Щогодини насіння обережно помішують, потім промивають і залишають для пророщування. Після такої обробки насіння капуста росте здоровою, приземкуватою, з потужною кореневою системою. Версія для друку До списку статтей | В РЕКОМЕНДАЦІЯХ щодо застосування добрив здебільшого йдеться про їх призначення і, власне, використання. І рідко можна зустріти застереження, які доступно пояснюють негативні наслідки неправильного внесення препарату або добрива. Хіба що про попіл самий лише позитив. Та чи можна його змішувати з мінеральною поживою, а якщо можна — з якою саме, розповімо в одному з матеріалів. Час готувати картоплю до садіння. Залежно від обраного методу на це знадобиться від трьох до 30 днів. Майте, втім, на увазі, що триденний експрес-метод не вельми надійний, тому варто все-таки пройти повний цикл. Отже, повідаємо, що саме передбачає передпосівна підготовка бульб, а ви, шановні, будете вирішувати, як і що вам під силу зробити. І — з деяких не дуже оптимістичних міркувань (дай Боже, щоб не знадобилося) подамо таку собі інформацію, яку дику зелень можна споживати в їжу ранньої весни. Насправді та ж лобода чи корінь пирію корисні, смакують у борщах, салатах. Про всяк випадок, як-то кажуть.
|