Архів
П’ятниця,
17 квітня 2020 року

№ 29 (19777)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Діяти потрібно вже сьогодні

ЩОДО відсутності реформ. Можу сказати однозначно, що жодного справжнього перетворення у країні неможливо зробити для покращання життя нашого населення, оскільки не вирішуються три основні проб­леми: питання передачі землі одному господарю — народу; проведення справжньої, а не декларативної децентралізації багатотисячного чиновницького корпусу; жорсткої боротьби з корупціонерами, насамперед високого рангу — представниками Верховної Ради, Кабміну, Офісу Президента, судової системи, Генеральної прокуратури тощо.

Анатолій КОВАЛЬКО.

м. Дніпро.

 

Небезпека поширення коронавірусу позначилася на ситуації і в нашому регіоні. Хочу подякувати лікарям, які оперативно надають допомогу населенню. Водночас вони досі не забезпечені в повному обсязі масками, рукавичками, спецхалатами. Органи центральної та обласної влади роблять вигляд, що все під контролем. Тоді як багато чого з необхідного привозять волонтери, просто небайдужі.

Тим часом люди в селах району не опускають рук. Трудяться від зорі до зорі і стараються дотримуватися вимог карантину. Лише де-не-де зустрінеш когось біля аптеки, продуктових крамниць, до речі, ціни в яких невиправдано завищені. Про це неодноразово писали в газетах, показували по телевізору, обіцяв усе виправити і сам Президент, але винні досі не покарані. Більше того, вартість товарів продовжує рости.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Кожен без винятку українець, а не тільки чиновники, заслуговує на забезпечену старість, яку заробив за свою багаторічну й чесну працю на благо суспільства, в якому живе. І важливо, щоб наприкінці трудового шляху людина не оббивала порогів бюрократичних установ, доводячи численними довідками, а іноді й судами право на гідну пенсію, як це у нас часто буває. А стається все це тому, на мою думку, що країною керують ті, хто не збирається в ній жити.

Іван НЕЧИТАЛЮК.

смт Теплик

Вінницької області.

 

Україна опинилась у тяжкому становищі. На сході йде війна з сусідом-агресором, де гинуть наші захисники і мирне населення. В державі панує безробіття. Медицина і наука в занедбаному стані. Особливо постраждало село. А не буде села — не буде й України. Тут іще й чиясь чорна рука жбурнула в обличчя людству страшну зброю — коронавірус. Усі ми бачимо, яку загрозу для кожного він становить. Наш народ, на жаль, опинився сам на сам із цією страшною бідою. В аптеках немає навіть масок. Ліки, які ми раніше купували, здорожчали.

Хочу нагадати, що Україна з давніх-давен славилася своїми мудрими головами: науковцями, дослідниками, винахідниками... Є вони й нині і, певна, здатні створити ліки від коронавірусу. Шановні керманичі, зробіть усе можливе, щоб захистити і вберегти український народ від цього лиха. Продемонструйте хоч у цьому турботу про нас. Передбачте потрібну суму на розвиток науки, на боротьбу з цією недугою. Зауважте, що діяти потрібно вже сьогодні, бо завтра може бути запізно.

Надія БІЛА.

с. Липляни

Малинського району

Житомирської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Хай буде щедрим урожай

З повагою Ніна ТЕЛЕВНА.

ДНЯМИ відсвяткував 70-річчя Анатолій Григорович Орел із села Дібрівка Миргородського району Полтавщини. Усе своє життя чоловік працює коло землі. Будучи головним агрономом, під час сівби ставав на сівалку, щоб налагодити норму висіву. Пішки проходив полями, спостерігаючи за ростом рослин. Брав зразки озимих із різних ділянок, щоб знати, як перезимували зернові культури.

Нині Анатолій Григорович — на заслуженому відпочинку. Доглядає за власним садом і городом. Займається щепленням плодових дерев. Тож хай квітує ваш садок, шановний ювіляре, дає щедрий урожай на радість усієї родини. Будьте здорові й Богом бережені!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове