П’ятниця, 17 квітня 2020 року № 29 (19777)
http://silskivisti.kiev.ua/19777/print.php?n=45273

  • Рядки з листів

Діяти потрібно вже сьогодні

ЩОДО відсутності реформ. Можу сказати однозначно, що жодного справжнього перетворення у країні неможливо зробити для покращання життя нашого населення, оскільки не вирішуються три основні проб­леми: питання передачі землі одному господарю — народу; проведення справжньої, а не декларативної децентралізації багатотисячного чиновницького корпусу; жорсткої боротьби з корупціонерами, насамперед високого рангу — представниками Верховної Ради, Кабміну, Офісу Президента, судової системи, Генеральної прокуратури тощо.

Анатолій КОВАЛЬКО.

м. Дніпро.

 

Небезпека поширення коронавірусу позначилася на ситуації і в нашому регіоні. Хочу подякувати лікарям, які оперативно надають допомогу населенню. Водночас вони досі не забезпечені в повному обсязі масками, рукавичками, спецхалатами. Органи центральної та обласної влади роблять вигляд, що все під контролем. Тоді як багато чого з необхідного привозять волонтери, просто небайдужі.

Тим часом люди в селах району не опускають рук. Трудяться від зорі до зорі і стараються дотримуватися вимог карантину. Лише де-не-де зустрінеш когось біля аптеки, продуктових крамниць, до речі, ціни в яких невиправдано завищені. Про це неодноразово писали в газетах, показували по телевізору, обіцяв усе виправити і сам Президент, але винні досі не покарані. Більше того, вартість товарів продовжує рости.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Кожен без винятку українець, а не тільки чиновники, заслуговує на забезпечену старість, яку заробив за свою багаторічну й чесну працю на благо суспільства, в якому живе. І важливо, щоб наприкінці трудового шляху людина не оббивала порогів бюрократичних установ, доводячи численними довідками, а іноді й судами право на гідну пенсію, як це у нас часто буває. А стається все це тому, на мою думку, що країною керують ті, хто не збирається в ній жити.

Іван НЕЧИТАЛЮК.

смт Теплик

Вінницької області.

 

Україна опинилась у тяжкому становищі. На сході йде війна з сусідом-агресором, де гинуть наші захисники і мирне населення. В державі панує безробіття. Медицина і наука в занедбаному стані. Особливо постраждало село. А не буде села — не буде й України. Тут іще й чиясь чорна рука жбурнула в обличчя людству страшну зброю — коронавірус. Усі ми бачимо, яку загрозу для кожного він становить. Наш народ, на жаль, опинився сам на сам із цією страшною бідою. В аптеках немає навіть масок. Ліки, які ми раніше купували, здорожчали.

Хочу нагадати, що Україна з давніх-давен славилася своїми мудрими головами: науковцями, дослідниками, винахідниками... Є вони й нині і, певна, здатні створити ліки від коронавірусу. Шановні керманичі, зробіть усе можливе, щоб захистити і вберегти український народ від цього лиха. Продемонструйте хоч у цьому турботу про нас. Передбачте потрібну суму на розвиток науки, на боротьбу з цією недугою. Зауважте, що діяти потрібно вже сьогодні, бо завтра може бути запізно.

Надія БІЛА.

с. Липляни

Малинського району

Житомирської області.