П’ятниця, 22 травня 2020 року № 37 (19785)
http://silskivisti.kiev.ua/19785/print.php?n=45544

  • Неоголошена війна

Загинув комбат

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЩЕ ОДНА сумна звістка надійшла з фронту: на Луганщині загинув командир батальйону «Луганськ-1» полковник поліції Сергій Губанов. «Під час виконання завдання командування штабу ООС він і троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» дістали осколкові поранення», — йдеться в повідомленні поліції Луганської області.

Глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що трагедія сталася на околицях прифронтового села Трьохізбенка Новоайдарського району ввечері в середу, 20 травня, під час патрулювання. Сергій Губанов помер у лікарні під час надання медичної допомоги після поранення підривом невідомого вибухового пристрою. Трьом бійцям, які отримали тяжкі поранення, надають допомогу лікарі військового шпиталю.

Тим часом керівники «ЛНР» і «ДНР» заявили про приведення підрозділів окупаційних військ на Донбасі у повну бойову готовність. «Сьогодні, 20 травня, маріонеткові ватажки проросійських терористичних угруповань у ОРДЛО Леонід Пасічник і Денис Пушилін по черзі виступили із гучними заявами, що приводять всі військові підрозділи у повну бойову готовність», — повідомила міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm. Зазначається, що формальним приводом для цього вони вказали нібито «посилення обстрілів з боку Збройних сил України». Однак це не відповідає дійсності, вважає видання, оскільки спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала, що попередньої доби кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях суттєво зменшилась. Про це йдеться у щоденному звіті №118/2020 СММ ОБСЄ від 19 травня. Тоді як бойовики 20 травня гатили по позиціях Об’єднаних сил із різних видів зброї, зокрема й із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм.