П’ятниця, 22 травня 2020 року № 37 (19785)
http://silskivisti.kiev.ua/19785/print.php?n=45571

Відгомін війни

Шукаю могилу батька

МАЙЖЕ 30 років, продовжуючи справу свого брата, шукаю будь-яку інформацію про те, де похований наш батько Василь Дмитрович Хобзей, уродженець села Тучапи Снятинського району Івано-Франківської області.

Зі слів однополчанина, тато загинув у Польщі в бою під час проведення Вісло-Одерської операції неподалік Кракова у січні 1945-го. Я зверталась у різні інстанції, але так і не довідалась, де знаходиться його могила.

З року в рік усе менше в живих ветеранів-фронтовиків, відійшли у вічність наші матері, відходять і діти загиблих воїнів. Мільйони таких, як наш тато, не повернулися до рідного дому. І ми не можемо про них забути. Тому дуже хочу розшукати батькову могилу, щоб вклонитись його світлій пам’яті.

Ольга ГРИЦЮК.

с. Драгасимів

Снятинського району

Івано-Франківської області.

 

Прошу допомогти знайти місце поховання мого дядька Петра Федоровича Кучера, 1918-го р. н., уродженця села Будилка Лебединського району Сумщини. Можливо, був призваний до війська з Харкова. Де загинув і похований, не маємо жодної інформації. Відгукніться, будь ласка, якщо комусь відома його доля.

Олександр КУЧЕР.

м. Охтирка

Сумської області.