П’ятниця, 22 травня 2020 року № 37 (19785)
http://silskivisti.kiev.ua/19785/print.php?n=45573

  • Рядки  з листів

Продадуть і оком не моргнуть

НІ аптек, ні медиків. Як хочете, так і виживайте! І без коронавірусу людей заженуть у могилу. Саме так влада нині «піклується» про сільських пенсіонерів.

Іван СИНИЦЯ.

Дунаєвецький район

Хмельницької області.

 

Читаю статті про продаж землі, занепад сіл і створюється враження, що до влади в Україні дорвалися нелюди. А найстрашніше те, що від московського ірода українців захищає армія, а від київських верховних злочинців і зрадників нікому захистити нашу землю. Можна виїхати у найвіддаленіший куточок планети і жити, мов вареник у сметані, але, знаючи, що Батьківщину перемірюють і допродують, трамбуючи у свої чемодани долари, радості нормальна людина не відчуватиме.

Петро БАШТАННИЙ.

с. Каленівка Оратівського району

Вінницької області.

 

Проводити реформи в країні, де всі правоохоронні органи корумповані й тісно пов’язані з криміналітетом, непросто. А робити це, коли корупціонерів «кришують» народні депутати, ще важче. За «слуг народу» людям нині соромно, що обрали до державного керма невігласів і просторік. Один пропонує бабці продати собаку й сплатити за газ, інший стверджує, що чорнобильська трагедія — це свято.

На мою думку, право висувати кандидатів у депутати Верховної Ради треба повернути трудовим колективам і територіальним громадам, які добре знають того, кого рекомендуватимуть. У Законі про вибори має бути стаття, яка не дозволяла б балотуватися до парламенту бізнесменам. Їм там нічого робити. У Раді понад триста доларових міль­йонерів. І ми добре бачимо, що такі обранці не переймаються людьми праці. Соромно за нинішніх керманичів, які ще більше поглибили соціальну прірву між багатими і бідними. Яке неподобство, яка зневага і кричуща безвідповідальність перед власним народом!

Любов КОРЕЦЬКА.

с. Манжелія Глобинського району

Полтавської області.

 

У нашій державі розвелося багато партій, частина з яких утримується за рахунок державного бюджету, тобто наших із вами відрахувань. А чому не за партійні внески? Чому все лягає на плечі платника податків, якому просто несила витримувати таке шалене навантаження? Я категорично проти цієї практики.

Леонід ДРАЧЕВСЬКИЙ.

Тетіївський район Київської області.

 

Найстрашніше ми, українці, зробили, коли до парламенту обрали «слуг народу». Знали ж, що вони за продаж землі. Це було в їхній програмі. І попри це 73% виборців проголосували за свою погибель. Закон уже ухвалений. Ми самі собі вирили яму і живцем закопали. Справжні українські хлібороби цієї землі не куплять, бо в них катма грошей. Але вражає, що багато людей донині вірять у те, що продаж землі — це величезне благо. Вірять, що земля продаватиметься тільки українцям. Невже ви й досі не зрозуміли, що наші можновладці працюють виключно на власні кишені, що вони і нас продадуть, лише б їх наповнити? Продадуть і оком не моргнуть.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка Царичанського району

Дніпропетровської області.