Вівторок, 21 липня 2020 року № 54 (19802)
http://silskivisti.kiev.ua/19802/print.php?n=46147

Смак сала і корми

ВІДОМО, що якість і смак нашого стратегічного продукту безпосередньо залежить від того, чим годували порося.

Щоб сало було ароматним і легко витоплювалося, свиням слід давати ячмінь, жито, горох, сочевицю, просо, моркву, цукрові буряки, гарбузи, конюшину, люцерну, молочні відвійки. А ще — горохово-вівсяні суміші та м’ясо-кісткове борошно — по 250 г на голову на добу.

Сало також виходить м’яким і смачним, якщо п’ятачкам згодовували сою, овес, рибу чи рибне борошно й у великій кількості — макуху. Проте з такого сала погано витоплюється жир.