Архів
П’ятниця,
31 липня 2020 року

№ 57 (19805)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Тиші нема

Михайло ВЕДМІДЬ.

У РАНКОВОМУ зведенні пресслужби штабу ООС за четвер, 30 липня, повідомляється, що від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який вступив у силу з 27 липня, не було жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Мовляв, це результат того, що просто перестали стріляти. Проте подібне спостерігалося і напередодні перемир’я, коли протягом трьох днів поспіль — з 23-го по 25 липня — жоден український військовослужбовець не постраждав, і тільки у неділю, 26 липня, один наш оборонець дістав поранення. Це по-перше. По-друге, повністю стріляти на лінії розмежування таки не припинили. Про це вже у перший день настання режиму тиші доповів командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко: «На жаль, сьогодні з боку противника о 0.20 та 0.45 був обстріл підрозділу 36-ї бригади морської піхоти зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів, утрат з боку ООС немає. Наші підрозділи поки що мовчать».

Крім того, «десь близько 9-ї ранку в смузі відповідальності 79-ї бригади з допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив три постріли», зазначив Кравченко.

У вівторок, 28 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано один постріл з підствольного гранатомета, що здійснили бойовики неподалік населеного пункту Шуми. «Постріл був неприцільний і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», — поінформували у штабі.

Наступного дня зафіксовано ще один постріл із підствольного гранатомета поблизу Новолуганського, а з настанням четверга — те ж саме неподалік Новотошківського.

Тож, як бачимо, «повного і всеосяжного» таки нема. І це може провокувати певні запитання до всього процесу замирення. Втім, віцепрем’єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пояснив: «На сьогодні багато критики щодо того, що вже було кілька випадків порушення цього режиму тиші з використанням стрілецької зброї. Йде обговорення, це порушення перемир’я чи режиму тиші. Я переконаний, що це є порушенням режиму тиші, а не режиму перемир’я». Мовляв, усе нормально, все йде за планом.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють, що все буде на місці
Читати
Смерть наздогнала не в бою
Читати
За «цікавими цінами»
Читати
Входить — і виходить
Читати
Не встигають
Читати
Кінець «епохи бідності» відкладається
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове