П’ятниця, 16 жовтня 2020 року № 79 (19827)
http://silskivisti.kiev.ua/19827/print.php?n=46952

  • Футбол

Вистояли і перемогли

Микола МОТОРНИЙ.

Ліга націй УЄФА. Сезон-2020-2021. Група 4 Ліги «А». Четвертий тур. Україна — Іспанія — 1:0, Німеччина — Швейцарія — 3:3.

УКРАЇНЦІ здобули першу перемогу над іспанцями в очному протистоянні. Автором переможного голу на НСК «Олімпійський» став Віктор Циганков, якому на 76-й хвилині асистував Андрій Ярмоленко. Та Циганков не вважає себе героєм переможного поєдинку. Перемогла уся команда. Наші футболісти вийшли на цей матч єдині і намагалися командно обіграти Іспанію. Підопічні Шевченка не давали їм простору, бо знали, що іспанці карають за найменші помилки. Саме колективний дух приніс українцям удачу. Попередні три матчі наша збірна зіграла не найкращим чином, програвши французам — 1:7, німцям — 1:2, тим же іспанцям — 0:4. Тому прагнули реабілітуватися перед уболівальниками, які після тривалої перерви прийшли на стадіон підтримати свою команду.

За словами головного тренера збірної України Андрія Шевченка, гра без м’яча була основним принципом сьогоднішньої перемоги над іспанцями. «Ми зараз не в змозі конкурувати кадрово з Іспанією. Але ми виграли всю боротьбу, підбирали м’ячі. Ми хотіли виграти і виграли. Нам треба було рухатися, перекривати, створювати чисельну перевагу. Тепер у нашій команді є справжня конкуренція. Командна гра і самовіддача — складники успіху».

У паралельному поєдинку нашої групи в Кельні Німеччина і Швейцарія зіграли у результативну нічию — 3:3. З перебігу поєдинку швейцарці вигравали з рахунком 2:0 і 3:2, втім, втримати перевагу не зуміли.

Турнірне становище: Іспанія — 7 очок, Німеччина, Україна — по 6, Швейцарія — 2.

Збірна України свої заключні матчі групового етапу Ліги націй УЄФА проведе на виїзді 14 і 17 листопада проти Німеччини і Швейцарії.

* * *

Українська Прем’єр-ліга перенесла матч восьмого туру чемпіонату України «Дніпро-1» — «Динамо» до Києва. Про це просив київський клуб. Перенесення підтримав і «Дніпро-1». Матч відбудеться 31 жовтня на НСК «Олімпійський». Це пов’язано з двома виїзними матчами «Динамо» в Лізі чемпіонів проти «Ференцвароша» 28 жовтня і «Барселони» 4 листопада. У 21-му турі команди проведуть очну зустріч у Дніпрі. Базова дата — 10 квітня.