П’ятниця, 16 жовтня 2020 року № 79 (19827)
http://silskivisti.kiev.ua/19827/print.php?n=46961

Упирі рвуться до влади

Григорій КОРЖ.

с. Хрущівка

Золотоніського району

Черкаської області.

ПРОТЯГОМ кількох років організоване злочинне угруповання з посадових осіб місцевого самоврядування Лукашівської сільської ради зухвало і цинічно віджимає людські паї, дерибанить нерухомість. Усі вони вважають себе безкарними, бо переконані, що за бабло, перепрошую за жаргонізм, можна купити і слідство, і суд. Але про все по порядку.

Свого часу, ще будучи досить міцною людиною, мешканець села Хрущівка Григорій Бирило заповів місцевому фермеру Михайлові Ткаличу 2,74 га земельного паю. Процедуру, як годиться, було оформлено юридично.

Після смерті Бирила останній із заповітом у руках звернувся до нотаріальної контори щодо відкриття спадщини. А там йому — мов обухом по тім’ячку: цю земельку покійний акурат за два дні до смерті заповів батькові нинішнього голови Лукашівської сільської ради Василю Коршунову. Тобто уявіть собі: важкохворий фактично нерухомий Григорій Бирило, коли душа його вже просилася в рай, раптом збадьорився, вмився, поголився і рвонув за 20 кілометрів до сусідньої Привітнянської сільської ради складати новий заповіт. Там секретар Світлана Багмет хутко зареєструвала і засвідчила документ. А чоловік повернувся додому і наступного дня помер.

Звісно, Михайло Ткалич, розуміючи абсурдність ситуації, звернувся до правоохоронних органів. Проте місцева поліція і прокуратура не побачили у цій афері складу кримінального правопорушення. Дарма сусіди доводили, що того дня Григорій Бирило ніяк не міг змінити заповіту, бо вже не розмовляв і не рухався. Та й судово-психіатрична експертиза Черкаської обласної психіатричної лікарні надала чіткий висновок, що спадкодавець на момент укладання другого заповіту мав усі ознаки хвилеподібного потьмарення свідомості, був не при тямі. Хто ж тоді підробив його підпис? Досудове розслідування чітко встановило: це голова Лукашівської сільської ради М. В. Коршунов разом із службовими особами Привітнянської сільської ради за попередньою змовою. І що робить після цього слідчий? Уявіть — закриває кримінальне провадження! Ну не бачить він тут злочину, хоч трісни.

А тим часом голова Лукашівської сільської ради М. В. Коршунов, відчувши, що вхопив Бога за бороду, продовжив віджимати у людей землю і нерухомість. Ось ще одна рейдерська історія. У Надії Данак помер брат, який мешкав у Хрущівці. За якийсь час не стало і його дружини. Надія Данак, як єдина їхня спадкоємиця, хотіла оформити спадщину. Та де там! Знайшовся такий собі громадянин Олександр Яковенко, котрий нібито проживав із вдовою брата без реєстрації шлюбу, оформив після її смерті на себе спадщину, а потім за три дні до власної кончини все майно заповів… угадайте кому? Голові сільради Миколі Коршунову. Схема оборудки та сама — груба підробка документів. Судово-медична експертиза визнала, що підпис на заповіті Яковенка не його. Більше того, разом із вдовою вони не проживали. І знову місцева поліція і прокуратура не бачать жодного правопорушення.

А про скільки подібних підробок і шахрайств ми ще не знаємо! До сьогодні жодний учасник злодійських схем не покараний. Найстрашніше те, що ці місцеві князьки знову рвуться до влади, як до корита. Микола Коршунов балотується на посаду голови, а його батько Василь Коршунов — на посаду депутата Зорівської об’єднаної громади. Бо їм потрібний простір для махінацій. Дерибанити можна все: від комунального майна до природних ресурсів. Роботи непочатий край!

І хіба тільки в нашій Хрущівці таке коїться? Люди, думаймо, за кого голосувати. Наше майбутнє в наших руках. Хіба ми не варті кращого?