Архів
Вівторок,
12 січня 2021 року

№ 2 (19850)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Напій для щитоподібної залози

Таїса ОВЧАРУК,

ендокринолог.

Причини, що призводять до проблем зі щитоподібною залозою, можуть бути різні. Перші ознаки захворювань — постійна втома й апатія. У хворих починає випадати волосся, вони стрімко набирають вагу тіла, страждають від депресії.

ЗМІЦНЮВАТИ організм можна рослинними продуктами, які справляють позитивний вплив на щитоподібну залозу. Зокрема, помічним буде натуральний напій, який є профілактикою багатьох хвороб. Він допомагає позбутися постійної втоми, сухості шкіри, ламкості нігтів і поганого настрою. Все це завдяки своєму цілющому складу. Ось що входить до нього.

 Ягоди журавлини багаті на антиоксиданти та йод. Їх варто вживати для запобігання порушенням у роботі щитоподібної залози. Але якщо у вас гіпертиреоз, їсти журавлину не бажано.

Роботі щитоподібної залози сприяє сік лимона, до того ж він ще й зміцнює імунітет.

Мелений мускатний горіх у малих дозах ефективно бореться із затримкою рідини.

Нормально функціонувати щитоподібній залозі допомагає кориця. При цьому вона ще й поліпшує метаболізм, регулює рівень цукру в крові.

У помірних дозах профілактикою утворення вузлів щитоподібної залози є імбир.

Рецепт приготування напою для щитоподібної залози: 20 мл лимонного соку; пів склянки журавлини (100 г); дві склянки води (400 мл); пів чайної ложки тертого кореня імбиру (2 г); 5 г кориці; 2 г мускатного горіха.

Подрібнити журавлину й тертий імбир блендером (або розім’яти ягоди, а імбир натерти на тертці з дрібними вічками). Влити лимонний сік і склянку теплої води. Додати спеції. Перемішати інгредієнти. Влити ще склянку води.

Першу склянку треба випивати вранці натщесерце. Другу — за 15 хвилин до обіду. Якщо вживатимете цей напій двічі на тиждень, стан щитоподібної залози й усього організму відчутно поліпшиться.

Перед застосуванням порадьтеся з лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове