Вівторок, 12 січня 2021 року № 2 (19850)
http://silskivisti.kiev.ua/19850/print.php?n=47727

Напій для щитоподібної залози

Таїса ОВЧАРУК,

ендокринолог.

Причини, що призводять до проблем зі щитоподібною залозою, можуть бути різні. Перші ознаки захворювань — постійна втома й апатія. У хворих починає випадати волосся, вони стрімко набирають вагу тіла, страждають від депресії.

ЗМІЦНЮВАТИ організм можна рослинними продуктами, які справляють позитивний вплив на щитоподібну залозу. Зокрема, помічним буде натуральний напій, який є профілактикою багатьох хвороб. Він допомагає позбутися постійної втоми, сухості шкіри, ламкості нігтів і поганого настрою. Все це завдяки своєму цілющому складу. Ось що входить до нього.

 Ягоди журавлини багаті на антиоксиданти та йод. Їх варто вживати для запобігання порушенням у роботі щитоподібної залози. Але якщо у вас гіпертиреоз, їсти журавлину не бажано.

Роботі щитоподібної залози сприяє сік лимона, до того ж він ще й зміцнює імунітет.

Мелений мускатний горіх у малих дозах ефективно бореться із затримкою рідини.

Нормально функціонувати щитоподібній залозі допомагає кориця. При цьому вона ще й поліпшує метаболізм, регулює рівень цукру в крові.

У помірних дозах профілактикою утворення вузлів щитоподібної залози є імбир.

Рецепт приготування напою для щитоподібної залози: 20 мл лимонного соку; пів склянки журавлини (100 г); дві склянки води (400 мл); пів чайної ложки тертого кореня імбиру (2 г); 5 г кориці; 2 г мускатного горіха.

Подрібнити журавлину й тертий імбир блендером (або розім’яти ягоди, а імбир натерти на тертці з дрібними вічками). Влити лимонний сік і склянку теплої води. Додати спеції. Перемішати інгредієнти. Влити ще склянку води.

Першу склянку треба випивати вранці натщесерце. Другу — за 15 хвилин до обіду. Якщо вживатимете цей напій двічі на тиждень, стан щитоподібної залози й усього організму відчутно поліпшиться.

Перед застосуванням порадьтеся з лікарем.