Архів
П’ятниця,
4 червня 2021 року

№ 41 (19889)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Слово про сучасника

Овочева ферма діджея

Микола НЕЧИПОРЕНКО.

Дніпропетровська область.

Нинішні виклики й випробування досить часто змінюють наш звичний ритм життя. Часто-густо радикальним чином, тобто головною справою стає те, про що донедавна навіть сном-духом не відав. Саме так сталося з юнаком, який несподівано знайшов інтерес у не звіданому раніше.

ОЛЕКСАНДР Вальмонт із-під Кривого Рогу добре відомий чималому колу місцевої молоді. Та це й не дивно: він — діджей популярного тут клубу, де влаштовуються дискотеки. Стоячи за пультом, вправно диригує і музикою, і танцівниками. Пандемія COVID-19 відібрала цю роботу, зачинивши всі розважальні заклади...

Молодий чоловік не розгубився. Згадав, що чув про вирощування мікрозелені в теплицях. Почав шукати різну інформацію. Справа зацікавила настільки, що задумався: а чому б не спробувати самому? Це ліпше, ніж сидіти без діла і без заробітку, чекаючи з моря погоди. До того ж мав вільне приміщення. Там і обладнав за вичитаними рекомендаціями кілька перших стелажів.

— На цих стелажах під фітолампами висадив звичайну редиску, — згадує Олександр. — Спостерігав за сходами, а коли з’явилися перші листочки, зірвав кілька і скуштував. На смак вони були точнісінько такі, як і у «звичайної», ґрунтової.

Звісно, «доморощений» фермер-початківець побоювався, що у Кривому Розі не знайде покупців свіжої мікрозелені. Але, як виявилося, помилявся. Ба більше, у місті знайшлися підприємці, які готують вітамінну їжу «на виніс» і за попередніми замовленнями з доставкою за адресами. Вони й стали оптовими покупцями Олександра Вальмонта.

Сьогодні овочева ферма діджея — це 80 квадратних метрів спецтеплиць, де вирощується кільканадцять видів зелені: редиска, петрушка, базилік, фіолетова капуста, горох, листовий салат, сочевиця, гірчиця... Разом із цим ще й їстівні квіти, котрі використовують для сервірування страв.

Управлятися з усім обсягом робіт Олександру допомагає його помічник Олег Томілін. Це він вселив своєму другові надію на успіх їхньої справи. Будучи з сім’ї агрономів, Олег вирішив продовжити батьківські традиції, здобуваючи освіту агробіотехнолога в столичному університеті біоресурсів і природокористування.

Ймовірно, що після карантину Олександр Вальмонт повернеться і до попередньої роботи, але закривати своє мінігосподарство не збирається. Адже біля музичного пульта весь вік не стоятимеш… Хоча без музики Олександр свого життя не уявляє: вітамінну зелень вирощує в супроводі і класики, і джазу. Запевняє, що це допомагає рослинам рости, а йому — бути у гарному настрої.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Переведення на картки відстрочується
Читати
Чи доживатимуть до тієї пенсії?
Читати
Краще не стало
Читати
Нові призначення
Читати
Аби лише їхали!
Читати
Дуже схоже на піар
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове