Версія для друку До списку статтей Вишневий лікер НОВІ вишні спіють на деревах, а в морозильній камері ще кілограмів із
п’ять тогорічних. Куди подіти? Та зробити з них лікер. Бо їсти багато вареників
і пирогів шкідливо для статури, а чарочка смачного лікеру на ніч допомагає
заснути задоволеним і щасливим. Головне — надто не захоплюватися цим ділом. Приблизні
пропорції: на 600 грамів ягід пляшка горілки і склянка цукру. Можна додати
листочки м’яти для аромату. Заморожені
ягоди заливаємо горілкою і ставимо на сонце приблизно на тиждень (до речі,
свіжі ягоди також підійдуть, кісточку виймати не обов’язково). Коли вишня
помітно посвітлішає і віддасть свій колір горілці, зливаємо рідину в якусь
ємність, а ягоду засипаємо цукром. Знову ставимо на сонце. Цукор
повністю розтане, залежно від погоди, за два-п’ять днів, тоді виливаємо рідину
до першої. Гарно перемішуємо, і наш вишневий лікер готовий! Ягоди можна
використати для випічки чи просто з’їсти. Вони смачні й дещо хмільні. Версія для друку До списку статтей |
Пригадується, в «глибоко радянські часи» повторні посіви, зокрема бульби, проводились переважно на Півдні України. Клімат змінився настільки, що тепер збирати другий урожай можна в усіх регіонах, були б сили. Це вельми доцільно не лише із суто економічної точки зору, додаткового прибутку, а й з інших причин, зокрема тієї, що картопля, посаджена влітку і зібрана восени, довго лежить і не проростає, це цінніший, ніж літній, посадковий матеріал. У відповідному матеріалі особливу увагу ми приділимо вибору сортів для повторного садіння, з ними важливо не помилитись.
Трапляється, починають огірки свій «вихід» чудово, плоди наростають рясно, а потім — наче відрізало, хоча за строками мають ще родити і родити. Якщо причина не у хворобі, то — у браку живлення, а значить, їм треба допомогти. Наші поради щодо цього будуть призначені й тим, хто суворо дотримується правил органічного землеробства, і тим, хто віддає перевагу перевіреному співвідношенню мінеральних добрив і органіки. Словом, як вгодити огірку? |