Вівторок, 6 липня 2021 року № 49 (19897)
http://silskivisti.kiev.ua/19897/print.php?n=49254

Вишневий лікер

НОВІ вишні спіють на деревах, а в морозильній камері ще кілограмів із п’ять тогорічних. Куди подіти? Та зробити з них лікер. Бо їсти багато вареників і пирогів шкідливо для статури, а чарочка смачного лікеру на ніч допомагає заснути задоволеним і щасливим. Головне — надто не захоплюватися цим ділом.

Приблизні пропорції: на 600 грамів ягід пляшка горілки і склянка цукру. Можна додати листочки м’яти для аромату.

Заморожені ягоди заливаємо горілкою і ставимо на сонце приблизно на тиждень (до речі, свіжі ягоди також підійдуть, кісточку виймати не обов’язково). Коли вишня помітно посвітлішає і віддасть свій колір горілці, зливаємо рідину в якусь ємність, а ягоду засипаємо цукром. Знову ставимо на сонце.

Цукор повністю розтане, залежно від погоди, за два-п’ять днів, тоді виливаємо рідину до першої. Гарно перемішуємо, і наш вишневий лікер готовий! Ягоди можна використати для випічки чи просто з’їсти. Вони смачні й дещо хмільні.