П’ятниця, 13 серпня 2021 року № 60 (19908)
http://silskivisti.kiev.ua/19908/print.php?n=49606

Розплата за чиєсь недбальство

Микола ЮРЧИШИН.

НА ВУЛИЦЯХ села Малий Букрин Обухівського (а донедавна Миронівського) району Київщини — справжнісінький переполох. Через постійне тертя гілок дерев об електричні дроти у жителів цього населеного пункту майже щодня зникає в оселях електрика. А полум’яні «веселки» при замиканні, наче золотаві змії, в’ються по траві. І, бува, так сильно, що можуть стати загрозою для перехожих, особливо дітей, котрі на вулиці часто граються у квача та піжмурки.

А одного дня в будинку давнього передплатника «Сільських вістей» Івана Олександровича Грушецького так від цього тертя замкнуло, що одночасно згоріли радіоприймач, телевізор та холодильник. Мало не плакав тоді чоловік: хто йому відшкодує збитки? Не витерпів, звернувся з усною заявою до сільської старостихи Тетяни Миколаївни П’ятенко, аби та вжила заходів для обрізання гілляк, які торкаються лінії електропередачі. Не дочекавшись позитивного результату, чоловік чотири дні підряд телефонував у компанію «Миронівські енергетичні системи», але марно. Там ніхто жодного разу не взяв слухавки. В цьому переконався й кореспондент «СВ», коли, одержавши тривожного листа від І. Грушецького, кільканадцять разів намагався зв’язатися з енергетиками.

З великими труднощами мені вдалося «виловити» сільську старостиху Малого Букрина Т. П’ятенко, котра мала б негайно звернутись із письмовою заявою до енергетиків, аби ті від’єднали світло на період розчищення гілок поблизу дротів. Але вона відповіла, що зверталася до них усно, а ті сказали, що відключили б електроенергію лише в тому разі, якби дерево впало й обірвало лінію електропередачі.

Нісенітниця якась та й годі! Марення рябої кобили!

Намагався я зв’язатися щодо цього з головою Ржищівської територіальної громади, у складі якої тепер Малий Букрин, Христиною Іванівною Чорненькою, але вона вперто кілька днів поспіль не піднімала слухавки. Тож звертаюся через газету до цієї великої пані: «Наведіть лад у своїй громаді, допоможіть вирішити наболіле питання. Оскільки саме виборці довірили вам цей відповідальний пост, вони мають цілковиті підстави думати, що ви по-діловому реагуватимете на їхні запити».