Архів
Вівторок,
22 лютого 2022 року

№ 14 (19958)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • З нотаток небайдужого

Пальмове їдло

Олександр СТАХОВСЬКИЙ.

ІНОДІ цікаво покопирсатись у статистиці, скажімо, влізши на сайт Держстату і занурившись там у казковий світ цифр. Там є все — ціни, індекси, структури, борги, обсяги, заробітна плата, надходження, очікування, гігакалорії, безробіття, динаміка, мегават-години, кількість кабанів, пароплавів, жінок, бібліотек… Ось нещодавно я натрапив на тому сайті на таблицю, де перелічено, які товари Україна експортує та імпортує, куди і звідки. І там вказано, що за рік ми купуємо сотні тисяч тонн пальмової олії, більшу частину в Індонезії та Малайзії, ще і Європа трохи підкидає. Можна порадіти досягненням наших метких бізнесменів і бізнесвуменок, які увесь світ охопили своїм зовнішньоекономічним мереживом!

А куди ж ідуть оті сотні тисяч тонн цього імпортованого жовто-гарячого дарунка від джунгліпрому екваторіальних країн? Є таке відчуття, що просуваються вони у стравоходи і далі, згідно з вікіпедією та анатомічним улаштуванням нашого грішного тіла. Але ж треба щось кидати в топку! А те «щось» — це маргарин, масло, цукерки, печиво, тістечка, хліб і т. ін., а в тому «щось» надійно вже закріпилась, витіснивши традиційні жири, ця речовина — пальмова олія. Кожна людина в Україні споживає її за рік у середньому приблизно сім кілограмів. Чому так? Бо дешева вона. Тож продукти відразу стають поцінними для народу. Дарма що холестерину і капосних жирів у них до дідька. Дарма що у цивілізованих країнах пальмова олія заборонена. Не звертайте уваги! Експерти кажуть, що ця олія стає шкідливою тільки тоді, коли у ній є неякісні фракції. Тоді виникає запитання: а яку ж олію закупить бізнес — більш дорогу, але доброякісну, чи дешеву, проте неякісну? Оскільки держава не бажає урегулювати цю справу, питання залишається риторичним, оскільки мета бізнесу — його величність Прибуток. То нічого, що канцерогени там якісь утворюються при температурній обробці. Дурниця! Найголовніше — дешева вона! Також пальмова олія є ідеальним консервантом — стійка до високої температури, не має запаху, легко поєднується з усіма продуктами! І смажити на ній ощадливіше, ніж на традиційній олії. Що вам ще потрібно?

Цього року знову з’їмо її, Бог дасть, усю… На здоров’я?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Крадівництво» набирає обертів
Читати
Iнтернету — території
Читати
Iмпорт палива триває
Читати
Тим, хто потребує
Читати
Чехія приваблює
Читати
Як викликати «швидку»
Читати
Компенсують відтік капіталу
Читати
Теплиці під загрозою знищення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове