Вівторок, 22 лютого 2022 року № 14 (19958)
http://silskivisti.kiev.ua/19958/print.php?n=51182

  • Пригода

В’язні крижини

Галина ВЕРНИГОРА.

ДНЯМИ у селі Глібівка Димерської ОТГ на Київському водосховищі двоє хлопців, 15 і 18 років, потрапили у біду. Якоїсь миті крижина під їхніми ногами відкололась і понесла їх усе далі й далі од берега.

Добре, що неподалік були люди, які це побачили. На місце інциденту прибув черговий караул 38-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Димер. На той час хлопців віднесло на майже пів кілометра, їх човном доправили на берег. Одного рятувальники витягли з води — він уже провалився у воду та щосили боровся за життя, чіпляючись за крижину. Відчайдуха відвезли до лікарні для обстеження.

Ця історія все ж зі щасливим кінцем. Так само, як і та, що не так давно сталася за схожих обставин на Дніпропетровщині. У Саксаганському районі міста Кривий Ріг на затоці річки Саксагань під час прогулянки льодом на відстані 4 м від берега провалилися у воду двоє підлітків. Хлопчиків витягли з води на берег 14-річний підліток і випадковий перехожий. А втім, є випадки і більш трагічні… Лід нині вже тонкий і крихкий. Чи варто випробовувати долю, розважаючись та рибалячи на водоймах?