Архів
Вівторок,
14 червня 2022 року

№ 20 (19964)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Мачуха для курчат

ПІДСАДЖУВАТИ інкубаційних курчат під квочку — звична справа. Потрібно лише знати деякі тонкощі.

Підсаджування відбудеться найвдаліше, якщо курчат з інкубатора поміщати під квочку разом із тими, яких вона щойно вивела. Робити це треба ввечері, в сутінках, тихо й обережно. Вранці неодмінно слід перевірити, як квочка ставиться до прийомних «дітей».

Добре проходить підсаджування тоді, коли курчат добирають однакового кольору з тими, яких вивела квочка.

Невід’ємна умова — різниця у віці між ними має бути не більше трьох днів.

Версія для друку          До списку статтей

ВИ помітили, шановні читачі, що клімат буквально в останні кілька років змінився дивним чином: весни затяжні, не теплі, ночі прохолодні навіть пізньої весни. А це ідеальні умови для розвитку фітофтори, яка робить свою кепську справу на картоплі, малині, суниці, яблунях, а особливо — на наших улюблених томатах. Боротись із фітофторою можна і потрібно. Трохи важче це робити, якщо ви волієте не вдаватися до хімічних засобів захисту. Отже, у ґрунтовній статті розглянемо всі варіанти допомоги рослинам: із застосуванням «хімії», практикуючи сучасніший спосіб — використання біофунгіцидів; народні методи. Як то кажуть, вибирайте із наявного вдома, спроможності купити, а головне — дотримуючись власних принципів.

Як полюбити бур’яни? Саме такий заголовок матиме один із матеріалів майбутнього випуску. Та як цю зелену капость, що не дає випускати сапки з рук, полюбити, здивуєтеся ви. Пускати їх на корисне діло, тоді вам їх... не вистачатиме. Майже з усього виполотого на грядках доцільно робити зелену бродилку, котра вельми прислужиться культурним рослинам. Як же готувати «легкі перекуси», тобто проміжну, але напрочуд ефективну поживу для огірків, помідорів тощо, і поговоримо.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове