ВИ помітили, шановні читачі, що клімат
буквально в останні кілька років змінився дивним чином: весни затяжні, не
теплі, ночі прохолодні навіть пізньої весни. А це ідеальні умови для розвитку
фітофтори, яка робить свою кепську справу на картоплі, малині, суниці, яблунях,
а особливо — на наших улюблених томатах. Боротись із фітофторою можна і
потрібно. Трохи важче це робити, якщо ви волієте не вдаватися до хімічних
засобів захисту. Отже, у ґрунтовній статті розглянемо всі варіанти допомоги
рослинам: із застосуванням «хімії», практикуючи сучасніший спосіб —
використання біофунгіцидів; народні методи. Як то кажуть, вибирайте із наявного
вдома, спроможності купити, а головне — дотримуючись власних принципів.
Як полюбити
бур’яни? Саме такий заголовок матиме один із матеріалів майбутнього випуску. Та
як цю зелену капость, що не дає випускати сапки з рук, полюбити, здивуєтеся ви.
Пускати їх на корисне діло, тоді вам їх... не вистачатиме. Майже з усього
виполотого на грядках доцільно робити зелену бродилку, котра вельми
прислужиться культурним рослинам. Як же готувати «легкі перекуси», тобто
проміжну, але напрочуд ефективну поживу для огірків, помідорів тощо, і
поговоримо.