Вівторок, 14 червня 2022 року № 20 (19964)
http://silskivisti.kiev.ua/19964/print.php?n=51346

  • Урожай-2022

Жнива з надією

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Перші в Україні воєнні жнива-2022 розпочались у Ізмаїльському районі Одещини. Цьогорічний старт досить ранній, бо ж посуха неабияка. Тож на рекордні здобутки аграріям півдня області не доводиться надіятись.

Комбайни вже вийшли на поля села Стара Некрасівка, що обробляються фермерським господарством «Ізмаїл-Новаско», яке очолює Сергій Видобора. Після збору озимого ячменю розпочнуть обмолот пшениці. Проблеми у всіх хліборобів краю подібні. Воно і в країні майже у всіх так: солярка не просто дорога, а й украй дефіцитна; ще гірше зі збутом збіжжя — порти заблоковані. А не можеш продати продукції — приречений на безгрошів’я. Усі сподівання лише на перемогу Збройних сил України.

З тією думкою і збирається нинішній хліб. Цього сезону Одещина має впорати 551 тис. га озимої пшениці, 244 тис. га озимого ячменю, 50 тис. га ярого ячменю, 190 тис. га ріпаку. На загал — добрий мільйон із гаком гектарів ранніх зернових виходить. І солярку знайдуть, і врожай зберуть вчасно наші люди, бо надія сил додає!