Версія для друку До списку статтей Хмельниччина жнивує Валерій МАРЦЕНЮК. Хмельницька область. ЧИ НЕ
найрозвиненішим фермерським господарством Теофіпольщини, що на Хмельниччині, є
«Купчанський», де вирощують не тільки зернові, а й утримують худобу. Нині тут
працює 100 чоловік. А очолює господарство ось уже понад 20 років хлібороб
Володимир Володимирович Пицюк. Цьогорічні весняні польові роботи «Купчанський»
провів успішно. Тут уже не один рік практикують мінімальну технологію обробітку
ґрунту перед сівбою — міні-тілл, для якої використовують дискові борони. Такий
безвідвальний обробіток землі має суттєві довгострокові переваги: накопичення
гумусу, підвищення родючості землі, зменшення її залежності від погодних умов
та необхідності застосування гербіцидів. Тепер
господарство вступило у фазу збору врожаю, який, за словами Володимира
Володимировича, непоганий. Тож можна сподіватися, що будемо з хлібом.
Урожайність ячменю та пшениці, приміром, очікується в середньому 50 центнерів
із гектара, гороху — 32. Жнивують і в
інших агроформуваннях. Серед перших, хто стартував у цій кампанії, —
Хмельницький район. Нині жнива набирають обертів по всій області. Фермери
розпочали обмолот ранніх зернових, яких у краї посіяно 323 тисячі гектарів, а
також 80 тисяч гектарів ріпаку. Версія для друку До списку статтей | |