|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Як обробляти зелень перед споживанням? Сергій В’ЯЛОВ, Чи всім її можна їсти? На жаль, не кожен замислюється над цими питаннями. А вони заслуговують нашої уваги. КУПЛЕНУ на ринку або зібрану на присадибній ділянці зелень раджу спочатку пів години потримати у сольовому чи оцтовому розчині — столова ложка солі чи оцту на літр води. Від трав відійдуть не лише бруд, а й різні дрібні комахи та яйця гельмінтів, яких не видно неозброєним оком. Ця процедура позбавляє й від хвороботворних мікробів. Попри безсумнівну користь зелені, все ж вживати її можна не всім. Петрушка, кріп, шпинат та інші зелені продукти багаті на клітковину, яка нормалізує роботу кишечнику, але її надмір, навпаки, може спричинити діарею. А ще — трави мають жовчогінний ефект, тому людям із каменями у жовчному міхурі їсти зелень не варто. Під упливом жовчогінних засобів один із камінців може зрушитися. Добре, якщо він вийде сам по собі, тоді відбудетеся жовчною колькою. Та камінь може застрягнути в протоці й спричинити калькульозний холецистит, а цією проблемою займаються винятково хірурги. Версія для друку До списку статтей |