Версія для друку До списку статтей Лікуємо цистит Ольга КОМІСАРЕНКО, гастроентеролог. УЗЯТИ пів
склянки пшона, перебрати, ретельно, не кваплячись, промити. Злити воду. Промите
пшоно помістити в літрову банку й залити склянкою води (сирою або перевареною —
неважливо, але щоб вона була кімнатної температури). Енергійно збивати рукою та
мовби розминати крупи пальцями. Коли вода стане білуватого кольору, випити її.
У гострий період хвороби так робити 3-5 разів на день (за 30 хвилин до їди або
через 1-2 години після). Кожну порцію слід готувати з нового пшона. Біль у
сечовому каналі та сечовому міхурі припиняється майже миттєво. Часті позиви
щезають також. Однак пшоняну воду слід пити 2-3 тижні. Із використаного пшона
можна варити кашу, куліш, готувати запіканку. Версія для друку До списку статтей | |