Лікуємо цистит Ольга КОМІСАРЕНКО, гастроентеролог. УЗЯТИ пів склянки пшона, перебрати, ретельно, не кваплячись, промити. Злити воду. Промите пшоно помістити в літрову банку й залити склянкою води (сирою або перевареною — неважливо, але щоб вона була кімнатної температури). Енергійно збивати рукою та мовби розминати крупи пальцями. Коли вода стане білуватого кольору, випити її. У гострий період хвороби так робити 3-5 разів на день (за 30 хвилин до їди або через 1-2 години після). Кожну порцію слід готувати з нового пшона. Біль у сечовому каналі та сечовому міхурі припиняється майже миттєво. Часті позиви щезають також. Однак пшоняну воду слід пити 2-3 тижні. Із використаного пшона можна варити кашу, куліш, готувати запіканку. |