Архів
Вівторок,
22 листопада 2022 року

№ 43 (19987)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Чайний гриб для оздоровлення

Михайло ЦІЛЯЦІНСЬКИЙ,

мікробіолог.

ЧАЙНИЙ гриб — злегка солодкий ігристий напій, виготовлений із ферментованого чаю та ароматичних рослин. Він стає дедалі популярнішим, і недарма. Італійські вчені першими вивчили популяцію мікроорганізмів цього чаю, виявивши в ньому 58 видів дріжджів, багато з яких корисні для кишкової мікробіоти.

Дослідження показало, що дріжджі, які містяться в чайному грибі, характерні для напоїв, отриманих шляхом спонтанного бродіння.

Ці дріжджі виробляють екзополісахариди, що відіграють роль пробіотиків і справляють позитивний вплив на флору кишківника. А відтак сприяють процесам травлення. А ще — підвищують імунітет. Адже відомо, що в кишківнику міститься 70 відсотків імунних клітин. Також чайний гриб багатий на молочні та оцтові бактерії, які надають йому смаку й аромату.

Він є ферментованим напоєм, який не отримують із продуктів тваринного походження, таких, приміром, як йогурт і кефір. Це означає, що його можуть вживати люди, котрі погано переносять молочні продукти, або ті, хто дотримується рослинної дієти.

Тож заведіть чайний гриб і вживайте цей смачний і корисний напій.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове