![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Чайний гриб для оздоровлення Михайло ЦІЛЯЦІНСЬКИЙ, мікробіолог.
ЧАЙНИЙ гриб — злегка солодкий ігристий напій, виготовлений із ферментованого чаю та ароматичних рослин. Він стає дедалі популярнішим, і недарма. Італійські вчені першими вивчили популяцію мікроорганізмів цього чаю, виявивши в ньому 58 видів дріжджів, багато з яких корисні для кишкової мікробіоти. Дослідження показало, що дріжджі, які містяться в чайному грибі, характерні для напоїв, отриманих шляхом спонтанного бродіння. Ці дріжджі виробляють екзополісахариди, що відіграють роль пробіотиків і справляють позитивний вплив на флору кишківника. А відтак сприяють процесам травлення. А ще — підвищують імунітет. Адже відомо, що в кишківнику міститься 70 відсотків імунних клітин. Також чайний гриб багатий на молочні та оцтові бактерії, які надають йому смаку й аромату. Він є ферментованим напоєм, який не отримують із продуктів тваринного походження, таких, приміром, як йогурт і кефір. Це означає, що його можуть вживати люди, котрі погано переносять молочні продукти, або ті, хто дотримується рослинної дієти. Тож заведіть чайний гриб і вживайте цей смачний і корисний напій. Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з лікарем. Версія для друку До списку статтей |