![]()
Переваги господарського мила Петро СОКАЛЬСЬКИЙ, гігієніст. ДЛЯ МИТТЯ посуду сучасний ринок пропонує різноманітні засоби: рідини, порошки, гелі. Вони досить ефективні й легко впораються із забрудненим кухонним приладдям. Однак компоненти, які входять до складу цих речовин, небезпечні для нашого організму. При полосканні посуду вони змиваються не в повному обсязі, внаслідок чого потрапляють у шлунок разом із їжею. Токсини накопичуються та поширюються організмом, що й призводить до поступового зниження імунітету, появи й розвитку алергічних реакцій. Тому лікарі-натуропати радять шукати альтернативу хімічним мийним засобам. До таких належить господарське мило. До його складу на відміну від побутової хімії не входять ПАР (поверхнево-активні речовини) і фосфати, агресивні хімічні речовини, що негативно впливають на організм. Головні складники — жирні кислоти та луг. Тому господарське мило, безперечно, має низку вагомих переваг: низьку алергенність, екологічність, ефективність, доступність і економічність (його можна придбати в будь-якому магазині, а вартість істотно відрізняється від аналогів у вигляді гелів і рідин); універсальність (з допомогою мила можна очистити не тільки посуд, а й меблі, текстиль). Посуд можна мити, намилюючи його безпосередньо бруском, можна натерти мило на тертці або виготовити з нього мильний розчин, перемішавши з невеликою кількістю води. Звісно, його також потрібно ретельно змивати з посуду. |