Архів
Вівторок,
17 січня 2023 року

№ 3 (19995)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Євген Дикий, ветеран батальйону «Айдар», голова Національного антарк-тичного наукового центру.

Під тиском генеральського авторитету депутати дуже поспіхом, «під новорічну ялинку», ухвалили законопроєкт №8271 про посилення відповідальності військових. Якщо документ набуде сили закону, то всі ті, хто реально, в окопах (а не у тилових штабах), захищає нас із вами, воднораз опиняться поза правовим захистом. Будь-яке невиконання наказу — зокрема відверто дебільного, самогубного, некомпетентного, такого, для виконання якого у підрозділу фізично нема ресурсів, поза розглядом пом’якшувальних і загалом супутніх обставин, автоматично призводитиме до тривалого ув’язнення. Захистити себе у суді військовому на закритому засіданні воєнного часу просто нереально.

Створюється враження, що генерали, більшість із яких не має досвіду війни в ролі простого солдата чи молодшого командира (які, нагадаю, вповні проґавили підготовку до цієї війни, а авторитет декого значною мірою сформувався саме завдяки стійкості та самопожертві простих солдатів), вирішили, що наразі героїзм бійців недостатній для їхніх амбітних планів. Тому його треба простимулювати законопроєктом №8271.

Єдиний шанс зупинити це скочування нашого героїчного і дуже народного війська відразу на кілька кроків у бік «совка» та оркостану — президентське вето на цей законопроєкт. Шанс на це є, бо відповідна петиція за першу ж добу після опублікування набрала необхідних 25 000 підписів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нарешті запрацює
Читати
Найдорожчі — харчі
Читати
Торгівля розвивається
Читати
Агресор має заплатити
Читати
Отримання — за рецептом
Читати
Iмпортуємо електрику
Читати
Перший новорічний мільйон
Читати
Сотні мільярдів держборгів
Читати
Непрощенний злочин
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове