Вівторок, 17 січня 2023 року № 3 (19995)
http://silskivisti.kiev.ua/19995/print.php?n=52201

  • Обережно: шахраї

Злочинні схеми для довірливих

Катерина ВОРОНЕНКО.

Хмельницька область.

ХМЕЛЬНИЧАНИ, занепокоєні зростаючою кількістю шахрайства, скаржаться до поліції. Спритники послуговуються давно відомими схемами, вигадують і нові, ще цинічніші. Так, понад 88 тисяч гривень втратив ізяславець, намагаючись придбати через Інтернет автомобіль. Чоловік натрапив на оголошення про продаж авто на популярному сайті. Переказав чималі кошти, втім, транспортного засобу так і не дочекався. Жительку Білогірщини псевдопродавці дров ошукали на майже шість тисяч гривень.

А довірлива мешканка Шепетівки переказала 2600 гривень знайомій, яка начебто попросила про допомогу через соціальну мережу. З’ясувалось, що обліковий запис дівчини зламали шахраї і виманили у неї таким чином кошти.

Як повідомляє Шепетівське РУП, не оминають аферисти можливості нажитися на війні. До керівника одного з фермерських господарств Шепетівщини звернулись невідомі особи, які дуже правдоподібно під приводом надання допомоги ЗСУ попросили пожертвувати 20 тисяч гривень. А згодом чоловік дізнався, що це аж ніяк не волонтери…

За усіма фактами поліцейські проводять перевірку, розпочали розслідування та розшукують шахраїв. А також вкотре застерігають громадян не довіряти незнайомцям, завжди перевіряти інформацію та берегти свої кошти.