Допомагає «Бартка» Дарина КОНОВАЛЕНКО. П’ЯТНАДЦЯТЕРО волонтерів із села Пістинь, що на Івано-Франківщині, від початку ворожої агресії закололи 124 свині, аби готувати і передавати бійцям на фронт домашні м’ясні вироби. Своє невелике волонтерське об’єднання вони назвали «Барткою» (традиційна гуцульська сокира з маленьким обухом і довгим держаком). Кілька разів на тиждень небайдужі селяни відкладають свої справи і збираються в когось на кухні. Василь Максимчук, на обійсті якого гуртуються найчастіше, розповідає, що у хід іде все м’ясо: частину коптять, з решти роблять ковбаси, тушонки, паштети, м’ясні закрутки з крупами, смалець. «Про якість продукції годі й казати! Стараємося більше, ніж для себе, — запевняє пан Василь. – Особливо прискіпливо ставимося до обробки продукції, аби вона була не лише смачною, а й безпечною для здоров’я наших захисників». Волонтери підрахували, що вже передали на фронт пів тонни ковбаси. Також — понад тонну квасолі, тонну гороху, 600 кг гречки та стільки ж рису. |