Вівторок, 7 березня 2023 року № 10 (20002)
http://silskivisti.kiev.ua/20002/print.php?n=52399

  • Культура

Музи не мовчать

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Сім прем’єр за рік, тобто протягом війни, представила глядачам трупа Одеського академічного музично-драматичного театру імені Василя Василька. І річ тут не стільки у кількісному вимірі виконаної роботи, скільки в її емоційному та духовному заряді.

Заступниця директора закладу Олена Гуревич розповідає: «Ми працюємо, не зупиняючись з огляду на війну. Відновлено вистави, проводяться зустрічі в укриттях, допомога ЗСУ, співпраця з благодійними фондами, волонтерами, військовими. Всі наші вистави українською мовою. Дякую акторам за титанічний труд. Дякую всім, хто разом із нами. Щира подяка глядачам, які купують квитки та підтримують наш театр».

Директорка Одеського музично-драматичного Юлія Пивоварова додає: «У сьогоднішній афіші митці української сцени пропонують переглянути такі спектаклі: «Неаполітанські пристрасті», «Собаче серце 2.0 Перезавантаження», «Чуваки не святкують, або Ukrainian», «Серце навпіл», «Тіні забутих предків», «Ніч перед Різдвом». Багатими на вистави будуть і подальші часи. Нині як ніколи ми маємо робити те, що вміємо!».

Ось такі вони, воєнні будні театру.