Архів
Вівторок,
9 травня 2023 року

№ 19 (20011)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Хмельниччина

Доземний уклін героям

Катерина ЗВОНАРЕНКО.

ПОНАД дві сотні мешканців Війтовецької громади зібралися у селі Кривачинці, аби вшанувати героя Василя Василенка, який загинув, обороняючи Україну. В день його народження у селі відкрили першу на Хмельниччині цифрову меморіальну дошку на честь захисника. Через QR-код, розміщений на ній, можна переглянути фільм про його життя і військову службу.

Обірвалося життя Василя під час виконання бойового завдання поблизу села Давидів Брід на Херсонщині у жовтні 2022 року. Ще 2014-го він хотів піти на війну добровольцем, тоді не склалося. А в липні 2022-го приєднався до 86-го батальйону 106-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Захисник брав участь у контрнаступі Збройних сил України на Харківщині. Воював коло Балаклії, в населених пунктах Байрак, Гусарівка, Щурівка, Вільховатка. Також був неподалік Куп’янська, продовжив службу на Херсонщині.

Близько 400 жителів Війтовецької громади зараз у силах оборони захищають Україну. Не повернулися з війни вже 12 героїв. Земляки свято шанують пам’ять про кожного.

Брудні гроші за брудну справу

ТОДІ як вірні сини України не шкодують життя задля перемоги над ворогом, спритники розробляють цілі схеми, щоб «відкосити» від призову та й узагалі податися з країни. Гірко, що їм допомагають люди найгуманнішої професії — медики. Правоохоронці краю викрили злочинну оборудку з підроблення документів та медичних довідок для осіб, зокрема і для громадян, які підлягають мобілізації. Організував її голова лікарської комісії одного з медзакладів регіону. За даними слідства, фігуранти за певну винагороду пропонували «послуги» з оформлення фіктивних історій хвороб та сприяння в отриманні груп інвалідності. Вартість такої «послуги» становила від двох до 10 тисяч доларів, сума залежала від терміновості і кількості фейкових документів. Довірені особи медпрацівників підшукували «клієнтів» та збирали їхні особисті документи. Правоохоронці задокументували майже 100 фактів. Також вони затримали голову лікарської комісії медустанови і двох його спільників під час передачі 4,6 тисячі доларів хабаря. Усіх затримано, слідство триває.

Розсада для громади

ЦЕНТР із розвитку овочівництва створили в Теофіпольській громаді. За словами селищного голови Михайла Тененева, понад 35 тисяч стеблин розсади овочів планують безкоштовно роздати місцевим жителям, роблять це задля продовольчої безпеки громади. Для цього у селищі встановили теплицю площею 500 квадратних метрів, яку придбали коштом іноземних донорів, у ній розмістили касети для вирощування розсади. Селищна рада виділила земельну ділянку під теплицю, за гроші громади закупила насіння, касети для нього, торф. Доглядають розсаду працівники комунального підприємства «Теофіпольлісвод».

Рік із донорським серцем

ПОНАД рік живе повноцінним життям із донорським серцем і наразі є єдиним таким пацієнтом в області 49-річний Степан Батіг із села Велика Медведівка, що у Хмельницькому районі. Торік вперше здійснили пересадку серця в обласному серцево-судинному центрі, де Степан Батіг проходив лікування та чекав своєї черги на трансплантацію. Серце доправили з Івано-Франківська гелікоптером, сама ж операція тривала понад вісім годин. Працювала потужна команда медиків, які зробили прорив у лікуванні кардіологічних хворих регіону. Медики наголошують, що процес відновлення у пана Степана минув добре, тепер він має регулярно контролювати здоров’я і вживати препарати, які отримує безкоштовно.

Продано Ганнопільський спиртозавод

ФОНД державного майна провів аукціон із продажу Ганнопільського спиртозаводу. Про це свідчить інформація на сайті «Prozorro.Продажі». Переможець торгів, ТОВ «Комбінат будівельних матеріалів», запропонував за підприємство майже 2,6 мільйона гривень. З 2011 року завод не працює і перебуває у занедбаному стані, на початок 2023-го мав понад 15 мільйонів кредиторської заборгованості. Підприємство складається з десятків об’єктів нерухомого майна, розташованих на земельній ділянці загальною площею 16 гектарів. Основні з них — головний корпус, цех розливу горілчаних виробів та очисного відділення, конюшня, солодовня, зерновий склад та інші.

Футбол повертається!

НА ОНОВЛЕНОМУ центральному стадіоні ім. Тонкочеєва в Кам’янці-Подільському відбувся футбольний матч команд першої ліги: «Епіцентр» Кам’янець-Подільський — «Металург» Запоріжжя. За результатами гри, перемогу здобула запорізька команда із рахунком 2:1. Вболівальники і спортсмени відчули радість повернення футболу вперше за 30 років. «Скажу відверто, це одна з моїх мрій, а також тисяч кам’янчан, які чекали своєї професійної футбольної команди, — повідомив кам’янецький міський голова Михайло Посітко. — Ми сьогодні не виграли, але маємо маленьку перемогу: перший футбольний матч нашої команди відбувся!»

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До кінця літа
Читати
Гроші чималі
Читати
Рашизм тепер офіційно
Читати
Запрацював реєстр
Читати
Аферисти активізувалися
Читати
Розширено перелік підстав
Читати
Допомога постраждалим регіонам
Читати
Пільговиків перевели
Читати
Підтримують співробітників
Читати
Чергова горе-втеча
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове