Вівторок, 23 травня 2023 року № 21 (20013)
http://silskivisti.kiev.ua/20013/print.php?n=52714

  • Кримінал

Отримав по повній

Микола МОСКАЛЕНКО.

НАРЕШТІ суд виніс справедливе рішення стосовно наркоділка, на совісті якого чимало занапащених людських життів і родинних трагедій. На Житомирщині місцевого жителя визнано винним у незаконному виготовленні, зберіганні та збуту наркотиків і вирощуванні коноплі та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Зокрема, слідство встановило, що 44-річний засуджений засівав присадибну ділянку рослинами конопель, дбайливо доглядав їх, поливав. Вирощений «урожай» висушував на горищі та виготовляв наркотичний засіб канабіс. Фасував його у пакетики та продавав наркозалежним особам, пересічно виручаючи за одну дозу 400 грн. Органом слідства задокументовано продаж «товару». Під час обшуку на даху будинку вилучено 4 кг приготовленого для збуту канабісу. Крім цього, з присадибної ділянки викошено і знищено конопляну плантацію…

На суді фігурант намагався переконати, що він насправді «добрий і пухнастий». Мовляв, що оті знайдені у нього на городі «якихось там» сім десятків рослин коноплі — це «природний самосів». І що взагалі він висушував та зберігав рослини для того, аби готувати заспокійливий відвар домашнім тваринам. Як бачимо, суд скептично поставився до такої версії.