Вівторок, 20 червня 2023 року № 25 (20017)
http://silskivisti.kiev.ua/20017/print.php?n=52827

Продукти, що сприяють розрідженню крові

Світлана СТАНІСЛАВЧУК, фітотерапевт.

Морська капуста є природним антикоагулянтом, здатним зменшувати в’язкість крові.

Часник містить фітонциди. Він не тільки усуває в’язкість крові, а й допомагає знешкодити широкий спектр токсинів. Оздоровлює серцево-судинну систему.

Куркума розріджує та очищає кров.

Оливкова олія завдяки своїм антиоксидантним речовинам знижує активність тромбоцитів.

Ромашка пригнічує активність тромбоцитів і запобігає згортанню крові.

Гірчиця багата на ненасичені жирні кислоти омега-3 і вітамін В6, які сприяють зниженню в’язкості крові, очищенню кровоносної системи й зміцненню судин.

Жирна риба завдяки ненасиченим жирним кислотам омега-3 поліпшує обмінні функції між клітинами, тим самим попереджаючи тромбоз.

Імбир нормалізує кровообіг і сприяє зниженню тиску. Містить саліцилат — натуральний аналог аспірину.