Продукти, що сприяють розрідженню крові Світлана СТАНІСЛАВЧУК, фітотерапевт. Морська капуста є природним антикоагулянтом, здатним зменшувати в’язкість крові. Часник містить фітонциди. Він не тільки усуває в’язкість крові, а й допомагає знешкодити широкий спектр токсинів. Оздоровлює серцево-судинну систему. Куркума розріджує та очищає кров. Оливкова олія завдяки своїм антиоксидантним речовинам знижує активність тромбоцитів. Ромашка пригнічує активність тромбоцитів і запобігає згортанню крові. Гірчиця багата на ненасичені жирні кислоти омега-3 і вітамін В6, які сприяють зниженню в’язкості крові, очищенню кровоносної системи й зміцненню судин. Жирна риба завдяки ненасиченим жирним кислотам омега-3 поліпшує обмінні функції між клітинами, тим самим попереджаючи тромбоз. Імбир нормалізує кровообіг і сприяє зниженню тиску. Містить саліцилат — натуральний аналог аспірину. |