Вівторок, 11 липня 2023 року № 28 (20020)
http://silskivisti.kiev.ua/20020/print.php?n=52903

Стара москва новій не позаздрить

 Шановні читачі «Сільських вістей», вірте — ми переможемо!

Надію нам дає, зокрема, й те, що дронам з України дедалі більше подобається столиця мордору, а також її окраїни — близькі й далекі. Безпілотники професійним нюхом чують, кому передавати привіти з України. І передають. Щодня!

Мешканці осушених боліт за протверезілі голови хапаються: «Що ж воно діється? Після пригожина — оце на нас летить? А нас за що?»

А що ж ви хотіли? За що боролися, на те й напоролися.

Урожайним на прильоти днем виявився минулий вівторок. Із «візитом ввічливості» до москви завітали з подарунками близько п’яти безпілотників. Крилатих сміливців запеленгували у новій москві та підмосков’ї. У старій москві в цей час міняли валізи — господаря кремля знову «пронесло». Видно, хильнув у бункері води, освяченої шаманами шойгу, а вона виявилася застояною.

Дрони здалися мордорівцям українськими. А може, й ні. Може, то сам пригожин на повернені путінськими вивідками золоті зливки і картонні коробки з «капустою» (доларами) закупив «невідомі БПЛА». Цим самим кухар нагадав, що від наполеонівської ідеї спалити якщо не обидві москви — стару і нову (приєднані до мегаполіса десять років тому території), то принаймні кремль заразом із його мешканцями не відмовився. Плани воістину наполеонівські. І дай Бог пригожину удачі!

«Ранок добрий у москвичів видався, раді за них», — написали люди в коментарях.

Утім, не всі невідомі дрони летіли курсом на зірки на шпилях.

Два крилаті мандрівники відхилися від заданого маршруту і вирішили покрутитися неподалік головного урядового аеропорту «Внуково».

На цьому популярному летовищі щодня можна зустріти не лише охочих позасмагати на популярних арабських курортах Шарм-ель-Шейха і Дубая, а і співробітників федеральної служби безпеки (фсб) та федеральної служби охорони (фсо). У цих, других, дронів професійна зацікавленість…

А чому б не поцікавитися, що в цьому «Внуково» робить 45-та бригада спецназу ВДВ російської окупаційної армії? Ці «орли» відомі окупаційними «подвигами» в Криму, а пізніше — і на Донбасі.

У дронів до «сорокап’ятки», що «спеціалізується» на окупації, теж є кілька запитань. І якщо не ці, то інші дрони відповіді дочекаються. Найближчим часом!

Не проминули небесні месники військового аеродрому «Кубинка» і розташованого по сусідству 121-го авіаремонтного заводу. Заводу — особливо.

У цехах підприємства зализують рани ворожим до України літакам Су-27, МіГ-29, Су-25… Щоправда, таке щастя випадає не всім — наші зенітники навчилися цим стерв’ятникам так підрізати крила, щоб нікуди більше не могли рипнутись…

А де ж «генерал армагеддон» суровікін і його спільники?

Цьому яструбу (і його посіпакам), можна сказати, пощастило — посадили в історичну клітку в Лефортово. Бо решті готують місця в Гаазі.

А нам, українцям, як той казав, своє робить!