Вівторок, 22 серпня 2023 року № 34 (20026)
http://silskivisti.kiev.ua/20026/print.php?n=53055

Зреклися матері

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

Ця історія, що трапилась у громаді Затишшя Роздільнянського району, через соціальні мережі швидко облетіла всю Одещину, збуривши людей. Донька зреклася матері. Та ще і як ницо, з яким викликом це зробила!

ЗА СЛОВАМИ голови громади Геннадія Миколайовича Топольницького, було так: до приміщення селищної ради під’їхало таксі, з нього вийшла молода жінка з малолітньою дитиною, а за ними — старенька бабуся з картатою сумкою. Молодиця, коли побачила чергу на прийом, рішуче попрямувала до соцвідділу, де з порога заявила: «Ось привезла вам мою маму. Робіть з нею що хочете. В мене нема ні сил, ні можливостей за нею доглядати». Умовляння не брати гріха на душу на неї не подіяли — сіла в таксі й подалася геть…

Стареньку вона залишила на лавці під селищною радою. Працівники установи та перехожі оточили бабусю і стали розпитувати, в чому ж річ. Та зі сльозами на очах повідала, що є в неї двоє синів і дочка. Останнім часом мешкала у дочки в сусідньому районі. Напередодні донька зібрала маму та й повезла в село, де проживає її брат — хотіла йому передати на догляд. Але виявилося, що і йому матір не потрібна. Ще один син живе десь біля Одеси, однак і він давно сказав, що і чути не хоче про догляд за матір’ю. От донька фактично й викинула стареньку під тією сільрадою, де її мама колись проживала…

Як виявилося, Зінаїда Іванівна все своє майно віддала дітям. Будинок у рідному селі залишила одному із синів. Земельний пай розміром майже 4 гектари заповіла дочці. Також усім трьом дітям «вибила» по 2 гектари землі. Дочка свою землю продала і придбала для матері будинок по сусідству із собою. То он воно що! Розподіл між дітьми нерухомості та землі й став зерном розбрату в родині. Сини вважають, що дочці дісталося найбільше спадку, тож, мовляв, нехай вона і доглядає маму до смерті.

Не забуваймо, що всі діти за чинним законодавством відповідальні за своїх престарілих батьків. Поліцейський наряд зафіксував факт залишення матері напризволяще. І положення закону двом синам та доньці все одно доведеться виконувати.

А тим часом добрі люди помістили стареньку до лікарні. Хай поправить здоров’я, поки правоохоронці розберуться. А може, діти й самі отямляться. У них же теж є діти, котрі за їхніми вчинками «вчаться жити».