Вівторок, 22 серпня 2023 року № 34 (20026)
http://silskivisti.kiev.ua/20026/print.php?n=53058

Очищення органів дихання

 Василь ОНИЩЕНКО,  

пульмонолог.

Накопичення слизу та хронічні запальні процеси у бронхах і легенях заважають повноцінно дихати, насичувати організм киснем, спричиняють виснажливий кашель, інші неприємності. Тому органам дихання потрібна допомога. Отже, що потрібно робити?

1. Приймати відвар гісопу: 2 ст. ложки (без вершечка) трави залити 0,5 л води, кип’ятити 7-10 хв. на слабкому вогні, парити 15-20 хв. Пити маленькими ковтками по 150 мл тричі на день за 30 хв. до їди. Курс — 10-20 днів.

Протипоказання: гіпертонія; розлади нервової системи, епілепсія; вагітність і період лактації.

2. Протягом шести-восьми днів класти на груди на 2,5-3 год. корж із біло-блакитної глини (останню розвести водою до консистенції густого тіста). Після аплікації промити шкіру теплою водою, витерти насухо, не переохолоджуватися.

3. Протягом трьох місяців цілодобово носити на грудях просолену вовняну тканину. У літр окропу всипати по ст. ложці листя берези, ягід або коріння шипшини, споришу та кип’ятити 15-20 хв., настояти 10 хв., процідити і випити склянку маленькими ковтками. У решту розчину всипати 1,5-2 ст. ложки крупної солі й замочити в цьому розчині пов’язку на 20 хв. Викрутити, підсушити тканину, накласти її на груди і носити 10-12 днів, відтак усю процедуру повторити.

4. За годину до сну робити теплі обтирання: змочити в гарячій воді полотнину та обтерти нею обличчя, руки й ноги (повністю або до коліна чи хоча б стопи). Не витиратися, дати воді висохнути. Стежити, щоб не було протягу в кімнаті, аби не переохолоджуватися.

Оздоровлення буде ефективнішим, якщо зайнятися очищенням кишечнику, печінки, нирок, крові, суглобів.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з лікарем.