Вівторок, 22 серпня 2023 року № 34 (20026)
http://silskivisti.kiev.ua/20026/print.php?n=53060

Серцева композиція

Анатолій ДОРОГИЙ,

кардіолог.

ІШЕМІЧНА хвороба серця часто дається взнаки нападами болю, задишкою, аритмією та іншими неприємними симптомами. Поліпшити стан допомагає «серцевий» бальзам. Його готують так. Узяти 50 г деревію, 50 г соснових бруньок, 50 г трави полину, 50 г плодів шипшини. Все залити трьома літрами фільтрованої або відстояної води, залишити на 3 год., потім кип’ятити на слабкому вогні 2 год. в емальованій каструлі, щільно накривши кришкою. Після цього відвар укутати ковдрою та поставити на добу в тепле місце.

Потім процідити і додати 200 мл соку алое (рослина має бути не молодшою за три роки, перед тим як зрізати, не поливати її три дні, зрізані листки покласти в морозилку на добу); 250 мл високоякісного коньяку; 500 г меду; 200 мл чаги (екстракт, продається в аптеці). Всі компоненти ретельно розмішати, щільно закрити кришкою і поставити в темне місце на чотири доби. Після того, як почалось лікування, зберігати в холодильнику.

Приймати тричі на день по чайній ложці за дві год. до їди. Мінімальний термін оздоровлення — два-три тижні, максимальний — два-три місяці.

Протипоказання: індивідуальна непереносність будь-якого компонента.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з вашим лікарем.