Вівторок, 26 вересня 2023 року № 39 (20031)
http://silskivisti.kiev.ua/20031/print.php?n=53193

Оздоровлення нирок

Іван ДІДЕНКО, нефролог.

Для профілактики й гальмування утворення кіст і каменів пропоную кілька дієвих рекомендацій.

Пророщена пшениця. На сніданок з’їдайте дві столові ложки пророщеної пшениці. Її слід ретельно пережовувати або перемолоти. Також одну столову ложку пророщеної пшениці з’їдайте перед обідом.

Для пророщування потрібно брати пшеницю, вирощену без оброблення шкідливими хімікатами. Кілька ложок зерна промити, викласти на плоску посудину, залити невеликою кількістю води, зверху прикрити складеною в кілька шарів марлею. Через 1-2 доби на зернах з’являться маленькі паростки — 1-2 мм, що означає: пророщена пшениця готова до вживання. Її потрібно промити, скласти в банку та зберігати в холодильнику.

Муміє. Одну з придбаних в аптеці таблеток муміє розчинити в склянці перевареної води, пити натще за 30 хвилин до їди тричі на день. Так робити 10 днів.

Чага. Наступні 10 днів приймати чагу. Шматок завбільшки зі склянку нарізати, залити перевареною водою кімнатної температури в розрахунку 1:5 і тримати три дні за кімнатної температури. Затим дістати з води, натерти на тертці та знову опустити в ту банку з водою, в якій чага настоювалася, поставити в холодильник на добу. Після чого процідити та пити по 100-150 мл тричі на день за 30 хвилин до їди.

Чистотіл. Потім 10 днів приймати настій чистотілу: столову ложку залити склянкою окропу, настояти годину, процідити. Приймати по столовій ложці тричі на день за 30 хвилин до їди.

Лопух великий. Далі протягом місяця вживати відвар кореня лопуха: 20 г сировини залити склянкою окропу, тримати на водяній бані 15 хвилин, приймати по столовій ложці тричі на день перед їдою.

Харчування. Під час оздоровлення потрібно дотримуватися вегетаріанського харчування. Перевагу віддавати овочам, фруктам, цільнозерновим кашам. Дуже корисні буряки, морква, гарбузи.

Для досягнення оздоровчого ефекту важливо не допускати закрепів.

Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів методики.

Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем.