Архів
Вівторок,
3 жовтня 2023 року

№ 40 (20032)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень
  Версія для друку          На головну

Мов об стіну горохом

Микола ЮРЧИШИН.

НЕ ПРИПИНЯЮТЬСЯ скарги наших читачів на адресу деяких місцевих поштовиків, зокрема так званої пересувної пошти. «Передплачую «Сільські вісті» близько 40 років, але такого хаосу з доставкою газети, як нині, не було ніколи, — телефонує Надія Володимирівна Данілкова з Пархомівців Хмельницького району Хмельниччини. — За серпень принесли лише 34-й номер газети, за вересень — жодного. Сказали мені, 86-річній, долати двокілометрову відстань до центру села і там забирати свою періодику. Навіщо ж тоді я сплачую гроші за доставку?»

Про це я повідомив працівницю передплатного відділу Хмельницької обласної філії Укрпошти пані Тетяну. Протягом доби пенсіонерці принесли всі недоодержані номери.

Зателефонував із цього ж району і давній передплатник нашої газети із села Нижнє Деражнянської територіальної громади Михайло Петрович Зубатюк. У липні-серпні газету йому, хоч і з великим запізненням, та все ж доставляли. А от у вересні не надійшло жодного номера. Працівники пересувної пошти не дають пояснень. Говори не говори: все мов об стіну горохом. Знову довелося турбувати пані Тетяну з обласної філії. Вона пообіцяла розібратись і вжити відповідних заходів, про результати повідомити редакцію.

Неприємні повідомлення надійшли з Полтавщини. Надії Олександрівні Бовт із Миргорода досі не доставили 34-го та 35-го номерів нашої газети за 22-ге і 29 серпня, хоча решта іде справно.

А Тамара Петрівна Чіпенко та Павло Олексійович Бовкун із Лубен з невідомих причин не одержали 37-го номера «СВ» за 12 вересня. Тетяна Іванівна з передплатного відділу обласної філії Укрпошти пообіцяла після з’ясування ситуації виправити її.

Не все гаразд із доставкою преси на Черкащині. «Скоротили кілька місяців тому листоношу, яка сумлінно виконувала свої обов’язки, — сповіщає Сергій Семенович Майстренко із Вознесенського Золотоніського району. — Натомість узяли іншу, не вельми старанну. Не принесла мені 28-го і 29-го номерів «Сільських вістей». Її звільнили і оформили на роботу іншу. Газети почали надходити регулярно, а от двох недоодержаних номерів так і нема».

«Жах, що коїться з Українською поштою! — обурюється Василь Тихонович Тьотченко із Вільховця Звенигородського району. — Донедавна «Сільські вісті» доставляли через п’ять днів після їх виходу, а тепер — через дев’ять, і то ледь добився по телефону, щоб їх принесли».

В обласній філії Укрпошти пообіцяли ретельно розібратись із цими листами. Що ж, чекаємо оперативної відповіді.

Ось що пише Олена Трифонівна Вовківська з Новоселівки Тульчинського району Вінниччини: «Я передплатила «Сільські вісті» на чотири місяці — з вересня по грудень. Але чомусь мені не принесли 36-го номера за 5 вересня. Про це чемно запитала працівницю пересувної пошти. «Дякуйте, що інші номери вам доставили», — різко відповіла поштовичка і з такою злістю зиркнула на мене, ніби я їй якоїсь шкоди наробила. «Тоді я буду скаржитися далі», — кажу. «Скарж-теся куди хочете, це вам нічого не допоможе». Наче хто відро окропу вилив на мене після таких слів. Де в людини стільки злості? А була в нас прекрасна листоноша Лариса, котру безпідставно скоротили. Вона завше і комунальні послуги допомагала сплатити, і газети вчасно доставляла. Хіба це розумна кадрова політика керівництва Укрпошти?»

Не може заспокоїтися від хвилювання Олег Андрійович Балуєв із села Крищинці цього ж Тульчинського району. У вересні йому принесли тільки 38-й номер «СВ» за 19-те число. А де занапастилися 36-й та 37-й номери? Хоч криком кричи, нікому до цього діла нема.

Світлана Алімівна Філіпенко зі Жмеринки як тільки може лає керівництво пошти через суцільний безлад: за вересень їй не доставили жодного номера «СВ».

Про все це я хотів розповісти працівникам передплатного відділу Вінницької обласної філії Укрпошти, але вхідні дзвінки на номер (0432) 27-19-45 цього відділу заблоковано. Ніхто не брав слухавки, коли телефонував два дні поспіль на мобільний (067) 402-45-90. Створюється враження, що у Вінниці поштовики спеціально відгородилися від клієнтів, аби не морочили їм голову.

Виручила пані Олена — працівниця передплатного відділу центрального офісу Укрпошти, що на Хрещатику, 22. Вона пообіцяла негайно розібратися зі скаргами наших передплатників і повідомити про вжиті заходи редакцію.

Насамкінець хочеться наголосити, що ми й надалі контролюватимемо кожну скаргу наших передплатників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зі своїм газом
Читати
Аграрії як потерпали, так і потерпають
Читати
Обмін продовжено
Читати
Поступки для вразливих категорій
Читати
Героям — слава і шана
Читати
Не ходіть у ліс і не паліть траву!
Читати
Бюджетникам не дозволено
Читати
Тавро зрадника довічне
Читати
Роботу мають не всі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове